Oblačno
24°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Kristína vyhrala boj o dieťa, britská sociálka ho chcela dať otcovi
Zdielať na

Kristína vyhrala boj o dieťa, britská sociálka ho chcela dať otcovi

BRATISLAVA / Kristína žila so svojim synom v Anglicku. Keď sa o dieťa začala zaujímať britská sociálna služba, zbalila sa a krajinu opustila. Podľa jej slov to bolo najlepšie rozhodnutie jej života.

Kristína dodnes nepozná identitu otca svojho dieťaťa. Ten, za koho ho považovala, je v skutočnosti ktosi úplne iný.

"Keď som sa s ním zoznámila v Anglicku, bol francúzskym občanom. Keď sa narodil syn, bol kamerunskym občanom," rozpráva Kristína.

Potreboval syna

O syna otec spočiatku nejavil záujem. O syna začal bojovať až v momente, keď hrozilo, že ho pre falošnú identitu vyhostia z krajiny. S dieťaťom by ale v Anglicku mohol zostať.

"Je imigrantom a žiadateľom o azyl. Dieťa mu umožňuje zotrvať v krajine," pokračuje v rozprávaní Kristína.

Zbalená za dve minúty

O dieťa sa začala zaujímať britská sociálna služba. Mladá matka sa preto rozhodla, že opustí ostrovy a vráti sa na Slovensko. Zbalila kufre a ušla.

"Za dve minúty som bola pobalená. Hovorili totiž, že malého dajú otcovi," ozrejmuje.

Pol roka čakania

Pol roka čakala na verdikt súdu. Rozhodol, že chlapec nemusí odísť do Anglicka, môže zostať žiť na Slovensku so svojou mamou. Slzám sa po týchto slovách neubránila.

"Súd sa tomu veľmi venoval. Vykonal starostlivo dokazovanie a i napriek tomu, že anglické súdy trvali na tom a žiadali jeho vydanie, tak sa rozhodol podľa stavu, ktorý je trošku odlišný ako to vyzeralo v Anglicku," uviedol advokát Juraj Bizoň.

Kristína si ale myslí, že otec boj o syna tak ľahko nevzdá. Hrozí, že si poňho príde. "Budem ostražitá," konštatuje šťastná matka.

Kristína sa zbalila a z Anglicka ušla, hrozilo totiž, že jej syna dostane otec, pozrite si reportáž:

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy