Jasno
16°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Hoci starosta Nálepkova sľúbil za hlasy drevo, o korupciu nejde
Zdielať na

Hoci starosta Nálepkova sľúbil za hlasy drevo, o korupciu nejde

NÁLEPKOVO / Drevo z obecných lesov za podporu vo voľbách. Túto informáciu oficiálne potvrdil nálepkovský starosta na obecnom zastupiteľstve. Absurdný prípad prevzali policajní vyšetrovatelia. Kolotoč, ktorý sa v marci rozbehol, sa už zastavil, vyšetrovanie je ukončené.

Vyšetrovatelia Národnej kriminálnej agentúry sa podnetom zaoberali približne mesiac. Vyšetrovanie ukončili s verdiktom, ktorý Nálepkovčanov nepotešil. "Že toto trestný čin nie je. Že sa môže v tomto štáte takto postupovať, bez výberových konaní, bez zákonných postupov," hovorí obyvateľka Nálepkova Jana Pronská. 

"Predmetná trestná vec bola 2. apríla v roku 2015 uznesením vyšetrovateľa ukončená odmietnutím," informuje hovorca prezídia Martin Wäldl. Tým pádom sa celé vyšetrovanie ukončilo. Starosta sa zbavil podozrenia z volebnej korupcie.

Som sa pobavil

Vlastným očiam neveril pri čítaní uznesenia ani muž, ktorý vyšetrovateľov na podozrivé praktiky starostu upozornil. "Ja som sa aj čiastočne na tom pobavil. Hlavne pri tých doznavaní tam. A trošku ma zarazil postup, že vyšetrovanie neuberalo sa týmto smerom," povedal obyvateľ obce Michal Pronský.

V obci sa bol pozrieť Matúš Gavlák:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy