Polojasno
15°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Krajskí lekári sa stretli na ministerstve, riešili poplatky v ambulanciách
Zdielať na

Krajskí lekári sa stretli na ministerstve, riešili poplatky v ambulanciách

BRATISLAVA / Zákon, ktorým poslanci zrušili poplatky v ambulanciách, netrápi len lekárov, ale i úradníkov vyššieho územného celku. Tým pribudli nové povinnosti. Radia sa preto s ministerstvom.

Hlavní lekári samosprávnych krajov prišli na ministerstvo s tým, že sú zahltení prácou a nestíhajú. "Určité veci sú naozaj tak nejasné," dodala riaditeľka odboru zdravotníctva Bratislavského samosprávneho kraja Jana Ježíková.

Úradníci budú mať tisíce nových cenníkov, ktoré im musia ambulancie doručiť. Pracovníci ich musia skontrolovať, no nemajú dostatok personálu.

"Máme asi dvetisíc vydaných povolení a kapacitne nebudeme stíhať kontrolovať, eventuálne robiť dozor na týchto zdravotníckych zariadeniach," uviedol hlavný lekár Nitrianskeho samosprávneho kraja Ľubomír Ševčík.

Jedna osoba

"Máme okolo tritisíc poskytovateľov zdravotnej starostlivosti. Zatiaľ máme priamo na archivovanie a kontrolu cenníkov vyčlenenú jednu osobu," ozrejmil hlavný lekár Bratislavského samosprávneho kraja Valerián Potičný.

Hlavní lekári majú obavy, či budú stíhať všetko na čas. Zákon podľa žúp dobrý nie je a treba ho prepracovať. Situáciu preto konzultujú s ministerstvom.

"Išlo o štandardné pracovné stretnutie so zástupcami vyšších územných celkov. Dostali nejaké prvé usmernenia, samozrejme, tieto stretávania budú pokračovať ďalej, kým budú mať zástupcovia podnety," uviedol hovorca ministerstva zdravotníctva Peter Bubla.

Hlavní lekári sa stretli na ministerstve, pozrite si reportáž:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy