Polojasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Pri výbere lekára vie pomôcť zdravotná poisťovňa
Zdielať na

Pri výbere lekára vie pomôcť zdravotná poisťovňa

BRATISLAVA / Ak potrebujete nového všeobecného lekára, pomôcť s výberom vám môže i zdravotná poisťovňa. Ak si ale stanovíte konkrétne kritériá, ktoré by mal spĺňať, nemusí byť jeho hľadanie jednoduché.

Ak si zadáte kritériá na vzhľad lekára, pravdepodobne vám ho poisťovne ľahko nenájdu. Ak ale máte požiadavky napríklad, aby mal v ambulancii CRP či EKG, tak vám poisťovne pomôcť vedia.

"V Union zdravotnej poisťovni vieme odporučiť lekára, ktorý má zazmluvnené CRP vyšetrenie, EKG vyšetrenie, prípadne ďalšie výkony, ktoré hradíme," uviedla hovorkyňa Judita Smatanová.

"Všeobecná zdravotná poisťovňa uhrádza CRP vyšetrenia v rámci kapitácie. Pokiaľ ide o EKG, zdravotná poisťovňa má prehľad o tom, ktorá ambulancia má daný prístroj," ozrejmila hovorkyňa Petra Balážová.

Od dverí k dverám

"Niektoré informácie vieme poskytnúť poistencovi dodatočne na základe jeho konkrétnej individuálnej požiadavky," povedal hovorca zdravotnej poisťovne Dôvera Branislav Cehlárik.

Podrobnejšie informácie nenájdete na web stránkach poisťovní, no odpovede na ne nemajú ani samosprávne kraje. Pacientom tak nezostáva iné ako telefonovať alebo navštíviť ambulanciu osobne.

Ak máte špecifické požiadavky na lekára, obráťte sa na poisťovňu: 

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy