Zatiahnuté
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Americký konvoj prekročil naše hranice, mieri na Lešť
Zdielať na

Americký konvoj prekročil naše hranice, mieri na Lešť

KOMÁRNO / Šesť nákladných vozidiel americkej armády naložených vojenskou technikou v piatok ráno prekročilo hranice Slovenska v Komárne. Až po priechod ich sprevádzali maďarskí vojenskí policajti. Na slovenské cesty sa už vybrali bez sprievodu.

Kolóna šiestich nákladných áut vezúcich vojenskú techniku vzbudila pozornosť na hraničnom priechode v Komárne. Okrem techniky prevážali aj niekoľko kontajnerov s neznámym obsahom.

Nákladné autá americkej armády prišli k nám z Maďarska po 110. ročnom Alžbetinom moste, po ktorom môžu podľa platných predpisov prechádzať len autá s hmotnosťou nižšou ako 20 ton.

Kontrola

Až po naše hranice ich sprevádzala maďarská vojenská polícia. Dvadsať minút pobudli na hraničnom priechode, kde ich skontrolovali colníci, potom sa pohli ďalej, ale už bez sprievodu z našej strany.

"Vojenská polícia nebola požiadaná o zabezpečenie ochrany a sprevádzania uvedeného konvoja," informuje hovorkyňa ministerstva obrany Martina Balleková.

Cvičenie síl

Podľa informácií z ministerstva obrany kolóna smerovala na Lešť, kde bude spoločné cvičenie slovenských a amerických špeciálnych síl až do polovice marca.

"Toto cvičenie bolo vládou odsúhlasené, v žiadnom prípade nesúvisí so situáciou na Ukrajine," dodáva Balleková.

Na mieste bola aj redaktorka Drahu Dobrovicsová:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy