Skoro jasno
19°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Homosexuáli a registrované partnerstvá nie sú prioritou, uviedol Fico
Zdielať na

Homosexuáli a registrované partnerstvá nie sú prioritou, uviedol Fico

BRATISLAVA / Referendum o ochrane rodiny, ktoré sa konalo minulý týždeň, ukázalo, že homosexuáli nie sú pre Slovákov významnou témou. V relácii Sobotné dialógy Rádia Slovensko RTVS to dnes vyhlásil premiér Robert Fico.

"Každá strana, či je to Aliancia za rodinu alebo na druhej strane ľudia sympatizujúci s LGBT skupinami si výsledok referenda privlastňujú ako obrovské víťazstvo," uviedol Robert Fico v relácii RTVS Sobotné dialógy

"Ak si však niekto myslí, že účasť 20 percent znamená, že 80 percent ľudí na Slovensku súhlasí s osvojením detí homosexuálmi alebo registrovanými partnerstvami, tak je na veľkom omyle," dodal Fico.

Homosexuáli nie sú prioritou

Fico zdôraznil, že homosexuáli nie sú prioritou ani pre jeho vládu, hoci ich zahraničné sociálnodemokratické strany do tejto témy tlačia. "Ľavicovosť sa predsa neprejavuje v tom, že sa budeme venovať len homosexuálnym témam," dodal Fico.

Mzdy, dôchodky, zamestnanosť

Sociálni demokrati na Slovensku podľa neho musia riešiť aj mzdy, dôchodky či zamestnanosť. "Sú priority v tomto štáte. Tento štát nie je štát, kde ľudia zarábajú tri a pol tisíc eur mesačne a už nemajú od dobroty čo robiť," poznamenal Fico. 

Premiér je pripravený riešiť niektoré praktické problémy LGBTI ľudí, na registrované partnerstvá však podľa neho slovenská verejnosť ešte pripravená nie je. "Čo urobila téma, ktorú otvorila Aliancia za rodinu? Nenávisť, hádky, veľmi dusná atmosféra, pretože niekto pretláčal do popredia tému, na ktorú ešte verejnosť nebola pripravená," myslí si Fico.

"Garantujem vám, že keď prídete s témou, ako je registrované partnerstvo v tomto čase a vynesiete ju na povrch krátko po tomto referende, opäť vyvoláte hádky," konštatoval Fico.

Ak by príliš tlačili na pílu, výsledok môže byť podľa premiéra taký, že sa téme poškodí. Zle načasované bolo podľa neho aj spomínané referendum, Alianciu za rodinu však nemohol nikto zastaviť. "Všetko má svoj čas, pre nás, pre vládu sú prioritné sociálne, ekonomické otázky," ukončil Fico.

Pozrite sa, ako vyzerala referendová sobota 7. februára:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy