Zatiahnuté
18°
Bratislava
Ingrida
8.5.2024
Dobrí ľudia existujú. Bezdomovkyni sa poskladali na byt
Zdielať na

Dobrí ľudia existujú. Bezdomovkyni sa poskladali na byt

RADVAŇ NAD DUNAJOM / Celých 15 rokov žila na ulici. Po smrti rodičov, ktorých doopatrovala, prišla o byt, pretože si nevedela nájsť prácu. Šesťdesiatšesťročná Mária našla anjela strážneho tu na zemi, v podobe rodiny Márie Dunaiovej z Nových Zámkov. Tej sa podarilo zmobilizovať prostredníctvom sociálnej siete a televízie JOJ dobrých ľudí a vznikla zbierka.

Po mesiaci sa sen stal skutočnosťou a Mária sa sťahuje do nového domova, do Bystričky. "Je to úžasné, ďakujem všetkým ľuďom, ktorí mi pomohli," povedala. 

Unimobunku postavili v Majkinej záhrade, ktorá objavila na ulici v Nových Zámkoch 66-ročnú dôchodkyňu spiacu pod kartónmi. Na materiál sa vyzbierali dobrí ľudia.

Dostane dôchodok

"Keď som s tým začínala, neverila som že toľko ľudí sa pridá ku mne, a že vytvorí pomoc," priznáva Maja. Do zateplenej unimobunky pribudla pohovka, stôl i sprchovací kút.

Mária už dostala aj mikrovlnku, chladničku i televízor. Kuchynskú linku kúpili Majka s manželom, investovali do nej peniaze, za ktoré by si vzájomne počas roka kupovali darčeky na sviatky.

Mária každý deň ešte nedokončenú bunku vyzametala a vyumývala. Vďaka Majke už bude dostávať aj dôchodok, čakanie na výmer však môže trvať aj mesiace.

Na mieste bola redaktorka Drahu Dobrovicsová:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy