Oblačno
25°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Žena zachránila bezdomovkyňu (67), ponúkla jej chatku
Zdielať na

Žena zachránila bezdomovkyňu (67), ponúkla jej chatku

NOVÉ ZÁMKY / Sama to nemá ľahké, nedávno pochovala syna, no napriek tomu má v sebe silu pomáhať iným. Maja Dunaiová z Nových Zámkov nedokázala nechať šesťdesiatsedemročnú dôchodkyňu, žijúcu roky na ulici, v mrazivej noci. Vybavila jej miesto v ubytovni, na ktoré sa poskladali aj jej priatelia. Maja nakoniec žene ponúkla miesto vo vlastnej záhrade. Chcú jej postaviť unimobunku. Treba na ňu peniaze.

Bezdomovkyňa žila na ulici 15 rokov. Ženu, ktorá sa uložila pod kartóny v neďalekých potravinách, si z balkóna všimol Majin manžel. "Spávala na obrovskej kope odpadu," hovorí Maja Dunaiová Kvakavka.

Paplón a guľáš

A tak ešte v ten istý večer zašli za ňou s paplónom, aj gulášom vo fľaši. "Zobudili sme ju. Bola vystrašená a nechápala, čo sa deje," hovorí Maja. "Mala som dobrý pocit, že voľakto prišiel," opisuje bezdomovkyňa.

Maja príbeh bezdomovkyne zverejnila aj na sociálnej sieti. "Našla som dobrých ľudí, ktorí sú pri mne. Boli to ťažké roky," spomína bezdomovkyňa.

Dostala nové topánky, balíky so šatstvom, Majka ju vzala aj ku kaderníkovi. Po pätnástich rokoch si ľahla do čistej postele. 67-ročná žena sa dostala na ulicu po tom, ako jej zomreli rodičia, ktorých doopatrovala a nedokázala platiť byt.

Unimobunka v záhrade

Ubytovňa, na ktorú sa pozbierali Majkiní priatelia je len dočasným riešením.  Preto ponúkla miesto na svojej chate. Jednoduché ubytovanie by pre Máriu vyrobil ďalší muž s dobrým srdcom. Podľa Maji nechce za prácu nič.

Potrebuje len materiál a ten musí kúpiť. Príbeh bezdomovkyne Márie by tak mohol mať šťastný koniec.

Pozrite si priloženú reportáž:

Pomohla bezdomovcovci

O tom,ž že stále žijú dobrí ľudia sa presvedčila aj študentka a bezdomovec Robbie z Británie. Ten ponúkol študentke svoje posledné peniaze, aby sa dostala domov.

VIAC ČÍTAJTE TU: Bezdomovec ponúkol študentke posledné peniaze. Neuveríte, čo sa stalo

Mladá žena sa so svojím príbehom podelila na sociálnej sieti a zistila, že človek, ktorý jej pomohol, to neurobil iba raz – pomáhal aj iným. Zistila, že sa volá Robbie a na ulici je už sedem mesiacov. Nevie si nájsť prácu a bez svojho zavinenia trpí ako bezdomovec. VIAC TU: Bezdomovec pomohol dievčaťu: On však netuší, že mu chce darovať DOMOV

Súvisiace články

Najčítanejšie správy