Polojasno
13°
Bratislava
Valér
18.4.2024
Flašíkovú Beňovú za výroky o biskupoch stíhať nebudú
Zdielať na

Flašíkovú Beňovú za výroky o biskupoch stíhať nebudú

BRATISLAVA / Černokňažníci a chrapúni - takto sa o vysokých cirkevných hodnostároch nedávno vyjadrila Monika Flašíková Beňová. Poslanec Jozef Mikloško si myslí, že prekročila prijateľné hranice a napísal list na prokuratúru. Tá ale vo štvrtok rozhodla, že europoslankyňu nebude stíhať.

Europoslankyňa Monika Flašíková Beňová nedávno použila na biskupov veľmi nelichotivé výrazy.

"Starí černokňažníci zasadali úplne zbytočne. Celá synoda je len marketingový ťah slúžiaci na deklarovanie konzervativizmu a jeho moci medzi tými, ktorí kryjú pedofíliu, kokaín a Vatikánsku banku. Nuž, boh ich vidí, chrapúňov starých,"
vyhlásila.

Poslanec Jozef Mikloško neváhal a okamžite poslal list na prokuratúru."Keď niekto verejne známy verejne sa vyjadrí napríklad o nejakom mojom blízkom, najmä starom, že je chrapúň, že myslí len na peniaze a pedofíliu, samozrejme nemôžem sa len blahosklonne usmievať, ale musím nejakým spôsobom konať," povedal.

Zákon neporušila

Poslanec chcel aby prokuratúra preverila, či europoslankyňa svojim vyjadrením neporušila zákon. Vo štvrtok prišlo rozhodnutie: trestné stíhanie nebude, nie je naň dôvod.

"Jednoducho som povedala svoj názor - nie na katolíkov, nie na vieru, ale na vrcholových predstaviteľov katolíckej cirkvi, ktorí si tento názor zaslúžili. Takže som také niečo aj očakávala," vysvetlila Beňová.

"Konštruktívne kritizovať aj náboženstvo, prečo nie. Aj ja ho často kritizujem, pretože chcem aby bolo lepšie, lebo ho mám rád," tvrdí Mikloško.

Veriacich neurážala

"Neurážala som žiadneho slušného tolerantného veriaceho človeka na Slovensku, ani muža ani ženu. Status som písala o ľuďoch, ktorí odmietajú toleranciu a ktorí vnášajú aj do našej spoločnosti nevraživosť a nenávisť," dodala Flašíková Beňová.

"Sloboda prejavu je vzácna vec, treba si ju chrániť. Keď už ohrozujete slobodu iných ľudí, tak samozrejme tam je tá hranica,"
dodal Mikloško. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy