Jasno
25°
Bratislava
Anastázia
30.4.2024
Slovensko bojovalo so snehom, linky MHD nepremávali
Zdielať na

Slovensko bojovalo so snehom, linky MHD nepremávali

SLOVENSKO / Na väčšine nášho územia bolo oblačno a snežilo. Už od skorého rána štáby TV JOJ sledovali situáciu na cestách a i vďaka videám a fotografiám divákov, si teraz môžete pozrieť, ako to v pondelok vyzeralo v rôznych kútoch Slovenska.

Sneženie v noci na pondelok sprevádzal veľmi silný vietor, ktorý väčšinu z nového snehu previal na záveterné svahy. V týchto lokalitách výška snehovej pokrývky podstate miestami dosahovala aj viac ako sto centimetrov.

Sformovali sa tu nebezpečné, málo stabilné snehové dosky, vankúše a preveje.

Takto to vyzeralo napríklad na studenej Orave. V Mútnom či v najchladnejšej dedine Slovenska v Oravskej Lesnej ľudia už od rána odhŕňali a odhŕňali. Ako na Sibíri.  Popri cestách sú aj metrové záveje. Pozrite si reportáž:

Hrozili lavíny

Po nočnom snežení, ktoré bolo sprevádzané silným vetrom sa vo Vysokých a Západných Tatrách vytvorilo zvýšené lavínové nebezpečenstvo, teda tretí stupeň z päťdielnej medzinárodnej stupnice. Pozrite si reportáž: 

Pred najvyššou veternou výstrahou mali rešpekt aj turisti v tatranských strediskách. Nakoniec však krásne svietilo slniečko. Pozrite si reportáž z Tatier:

Šichta traktoristu

Štáb TV JOJ nakrúcal i na Kysuciach. Tam snežilo neustále. Aj skúsení vodiči mali problémy v nepríjemnej zákrute na Semeteši, kde sa poriadne šmýkalo. V Klokočove mechanizmy prehrabávajú cesty k lazom, je tam až 26 osád. Šichta traktoristu v týchto dňoch trvá aj 18 hodín. Naši kolegovia sa posadili k jednému z nich a hneď zistili, aká je to náročná práca. Pozrite sa:

Chcete mať stále najaktuálnejšie informácie o počasí? Stiahnite si NAJLEPŠIE POČASIE do vášho iPhonu.

Komplikácie v Bratislave

Sneženie však komplikovalo premávku mestskej hromadnej dopravy  v Bratislave. Pre nezjazdné cesty nepremávala linka 147 medzi Hodžovým námestím a Búdkovou, odkloniť museli aj trolejbusové spoje 206 a 209 zo Stromovej k Vojenskej nemocnici. Aktuálne však už spoje premávajú bez problémov.

Na slovenských cestách veľmi príjemne nebolo, čo dokazujú i fotografie a videá divákov televízie JOJ. Pozrite sa:

A ako bude v nasledujúcich dňoch? Pozrite sa, čo na to hovorí meteorológ:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy