Jasno
18°
Bratislava
Hermína
6.5.2024
Policajti našli v igelitke novorodeniatko, na svete bolo len niekoľko hodín
Zdielať na

Policajti našli v igelitke novorodeniatko, na svete bolo len niekoľko hodín

KOŠICE / Košickí policajti v tejto chvíli pátrajú po žene, ktorá svoje novonarodené dieťa odhodila pri internátnej škole. Mŕtve telíčko objavila vrátnička, ktorá pri pohľade naň takmer odpadla. Upozorňujeme na to,že obsah nie je vhodný pre maloletých a mladistvých čitateľov.

Takýto osud si nezaslúži žiadne dieťa. Toto novorodené dieťa zabalila matka do igelitového sáčku a zahodila na trávnik pri stredoškolský internát. "Telo novorodenca bolo mužského pohlavia," informuje hovorca policajného zboru Alexander Szabó.

"Som sa pozrela bližšie a bolo vidieť hlavičku," opisuje vrátnička internátu. Otrasný pohľad na nahé telíčko sa naskytol vrátničke z internátov. Pomoc už bola zbytočná, tak zavolala políciu. "Zľakla som sa, nohy sa mi podlamovali," priznáva. 

Pupočná šnúra

Školský internát slúži aj ako turistická ubytovňa, nič nenasvedčuje tomu, že tu bol v týchto dňoch ubytovaná aj nejaká tehotná žena. "Polícia po matke dieťaťa intenzívne pátra," dodáva Szabó. V igelitovej taške mohol chlapca prehodiť do areálu školy aj cez plot.

Dieťatko malo pupočnú šnúru, takže je zrejmé, že bolo narodené mimo nemocnice a nechcené. "Čas a presnú príčinu smrti určí až súdna pitva," povedal Szabó. Pre každého normálneho človeka je nepochopiteľné, prečo matka takto bezcitne dieťa pohodila a nevyužila hniezdo záchrany.

"Vyšetrovateľka začala trestné stíhanie vo veci zločinu vraždy novorodeného dieťaťa matkou. Za tento skutok je možné uložiť trest odňatia slobody na štyri až osem rokov," dodáva hovorca polície.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy