Skoro jasno
19°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Sestričky budú protestovať proti rozkrádaniu zravotníctva
Zdielať na

Sestričky budú protestovať proti rozkrádaniu zravotníctva

PIEŠŤANY / Na utorok 9. decembra zvolala Slovenská komora sestier a pôrodných asistentiek protestné zhromaždenie proti rozkrádaniu slovenského zdravotníctva. Bude sa konať pred Nemocnicou Alexandra Wintera v Piešťanoch od 16:30.

Protestujúci budú žiadať okamžité zvýšenie platov sestier, pôrodných asistentiek a ostatných zdravotníckych pracovníkov a transparentné hospodárenie s peniazmi daňových poplatníkov.

Sestry pozývajú protestovať aj pacientov, ktorí nie sú spokojní so stavom, do ktorého sa slovenské zdravotníctvo dostalo.

O protestnom zhromaždení informuje Slovenská komora zdravotných sestier a pôrodných asistentiek na svojej internetovej stránke.

Aj vyššie platy

"Populistické kroky tejto vlády majú za následok zníženie kvality zdravotnej starostlivosti poskytovanej občanom tejto krajiny – pacientom a zároveň prehlbujú nespokojnosť zdravotníkov. Jediní, komu tento systém vyhovuje, sú paraziti, ktorí sa priživujú na nefunkčnom systéme. Zdravotnícki pracovníci musia denno-denne nahrádzať vlastnými silami nedostatky systému, ktorý tu zaviedla chobotnica a politická mafia ," píše sa v pozvánke na protestné zhromaždenie, pod ktorou sú podpísané prezidentka Slovenskej komory sestier a pôrodných asistentiek Iveta Lazorová a predsedníčka sesterských odborov Monika Kavecká.

Protestujúci budú podľa tohto dokumentu žiadať zvýšenie platov sestier, pôrodných asistentiek a ostatných zdravotníckych pracovníkov už od januára 2015 vo všetkých zdravotníckych zariadeniach bez rozdielu.

Kauza CT

O rozkrádaní slovenského zdravotníctva sa začalo intenzívne hovoriť po nedávnej kauze nákupu CT prístroja piešťanskou nemocnicou za 1,6 milióna eur.

Ku kauze sa vyjadril aj raper Ego, vyslúžil si kritiku. Pozrite si video:

Poslanci z výboru pre zdravotníctvo po kontrole priamo v nemocnici konštatovali, že k porušeniu zákona o verejnom obstarávaní pri kúpe prístroja neprišlo. Všimli si však výrazne vyššie ceny dodávateľov takýchto prístrojov v tomto roku oproti cenám spred dvoch rokov, ako aj podozrivo malé rozdiely medzi ponukami.

Riaditeľka Nemocnice Alexandra Wintera v Piešťanoch požiadala dodávateľa prístroja o ukončenie zmluvného vzťahu.

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy