Zatiahnuté
15°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Máte komplex z premiéra a chcete do neho kopať, odkázal médiám Lajčák
Zdielať na

Máte komplex z premiéra a chcete do neho kopať, odkázal médiám Lajčák

BRATISLAVA / Slovami o sedemdesiatpercentnej pravdepodobnosti vojenského konfliktu na Ukrajine premiér Robert Fico mnohých postavil do pozoru. Zdroje, z ktorých má tieto informácie neprezradil ani svojim ministerským kolegom.

"Až ma zamrazilo, keď som počul, že konflikt sa blíži na sedemdesiat percent," povedal Fico diskusnom fóre Hospodárskych novín HNClub.

Testovanie LSD

Toto vyjadrenie premiéra z utorka rezonovalo politickou scénou aj na druhý deň. Poniektorých primäli k porovnaniu s testovaním v armáde.

"S testovaním LSD a že premiér išiel na testy dobrovoľne ako prvý. Dúfame, ale že to bolo len nezodpovedné a ľahkovážne entrée
k rozhodovaniu vlády o nákupe radarov,"
povedal predseda strany Sieť Radoslav Procházka.

"Nestihol som sa s ním porozprávať. Je to stanovisko, ktoré výchádza z určitého množstva informácií. Myslím, že keď sa pozeráme na to globálne, tak nebude veľmi ďaleko od pravdy,"  povedal minister vnútra Robert Kaliňák.

"Mám veľmi dobré informácie o tom, aká je situácia na Ukrajine.... Percentuálne by som to takto nepovedal, ale situácia je veľmi vážna," hovorí minister obrany Martin Glváč.

Lajčák topánkou nebude

Hoci ministerstvo zahraničných vecí už muselo viackrát korigovať slová premiéra k zahranično politickej situácii, tentokrát sa mu otázky veľmi nepozdávali. "Keď sa budeme chcieť rozprávať na túto tému seriózne, som pripravený. Ale keďže vy si potrebujete kopnúť do premiéra, ja tou topánkou, ktorú použijete, nebudem," povedal novinárom minister zahraničných vecí Miroslav Lajčák.

"Vy máte komplex z premiéra, ja ho nemám a nebudem hrať podľa vašich nôt," dodal.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy