Skoro jasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Z Bratislavy do Dubaja? Od decembra dvakrát týždenne
Zdielať na

Z Bratislavy do Dubaja? Od decembra dvakrát týždenne

Zdroj: Wikiepdia/Flydubai

BRATISLAVA / Bratislava bude mať prvýkrát pravidelné letecké spojenie s Dubajom v Spojených arabských emirátoch. Letecká spoločnosť flydubai uskutoční prvý inauguračný let na tejto trase už 6. decembra. Lietať sa bude dať dvakrát týždenne, a to v utorok a sobotu.

Spoločnosť flydubai poskytne lietadlo Boeing 737-800 s kapacitou 189 cestujúcich, z toho dvanásť v biznis triede.

Let z Bratislavy do Dubaja potrvá päť hodín a tridsať minút. Naspäť poletia pasažieri šesť hodín a desať minúť.

Cestujúci pritom majú možnosť i prestupného spojenia do ďalších destinácii na Blízkom východe.

"Zavedenie pravidelnej linky do Dubaja považujeme za mimoriadny obchodný úspech. Bratislavské letisko bude mať pravidelné letecké spojenie s touto obľúbenou destináciou po prvý raz v histórii," povedal generálny riaditeľ Letiska M. R. Štefánika v Bratislave Ivan Trhlík.

Letisko plní ciele

Letisko tak podľa neho postupne napĺňa svoje prioritné obchodné ciele, ktoré stanovilo súčasné vedenie.

"Medzi ne patrí najmä zaistiť v krátkom časovom horizonte priame denné letecké spojenie nášho letiska s minimálne piatimi významnými európskymi letiskovými uzlami, tzv. hubmi, a aspoň jedným do oblasti Blízkeho a Stredného východu," dodal Trhlík.

Bratislava, Praha, Sofia

Spoločnosť flydubai oznámila, že začne pravidelne lietať nielen do Bratislavy, ale aj do Prahy a Sofie. Linku do Prahy bude prevádzkovať štyrikrát týždenne od 5. decembra a do Sofie dvakrát v týždni od 14. decembra.

"Sme radi, že k našim destináciám pribudne aj Bratislava, Praha a Sofia. Rozšírenie zoznamu leteckých spojení o tieto tri hlavné mestá poukazuje na naše odhodlanie poskytnúť služby v regióne strednej a východnej Európy," povedal generálny riaditeľ flydubai Ghaith Al Ghaith.

"Región strednej a východnej Európy bol pre nás vždy významným trhom a teraz môžeme pasažierom z Bratislavy, Prahy a Sofie ponúknuť viac možností ako cestovať do Dubaja," dodal senior viceprezident pre obchod z flydubai Jeyhun Efendi.

Najčítanejšie správy