Skoro jasno
20°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Víkend bude pochmúrny, potom príde zmena
Zdielať na

Víkend bude pochmúrny, potom príde zmena

SLOVENSKO / Babie leto trvá od pár dní až po niekoľko týždňov a objavuje sa v jesennom počasí v celej Európe. Podľa najnovších predpovedí s ním môžeme počítať už v najbližších dňoch.

Sobotňajšie počasie je pod vplyvom oblačnosti, ale aj zrážok z nevýrazného frontálneho rozhrania. Preto je obloha pokrytá oblakmi a aj popŕcha. Oblaky i dažďové kvapky sa presúvajú zo západu na východ.

Je však teplejšie ako v piatok. "Teplota sa v sobotu pohybuje od trinásť stupňov na severe po 22 na juhu stredného Slovenska," hovorí meteorologička Najlepšieho počasia Miriam Jarošová. To, že sa rozfúkalo len pripomína, že sa k nám rozširuje výbežok vyššieho tlaku vzduchu, ktorý bude u nás pánom počasia už od nedele.

SATELITNÉ ZÁBERY AKTUÁLNEHO VÝVINU POČASIA NÁJDETE TU.

Nedeľa bude polojasná, zrána hmlistá. Noc bude chladnejšia, od 8 do jedného stupňa, cez deň však bude teplejšie, ako v sobotu. Pocítia to najmä na severe krajiny. Predpokladáme dennú teplotu od 14 do 22 či 23 stupňov.  Vietor bude fúkať slabý.

Pozrite si predpoveď počasia na najbližšie dni:

Letmý návrat teplých dní

Tlaková výš prináša ustálené, slnečné, suché  a teplé počasie. Takému charakteru počasia v mesiacoch september a október hovoríme aj babie leto. 

Od pondelka do štvrtka to bude u nás veľmi podobné. Denná teplota bude zväčša v intervale 16 až 23 stupňov, ranné minimum bude od 10 do štyroch.

Vietor bude fúkať iba slabý, premenlivý. Zrána sa však budú objavovať hmly, ktoré sa postupne v nižších polohách môžu udržať až do poludňajších hodín. Potom už bude v nížinách prevažovať oblačný charakter počasia, na horách však aj naďalej zostane slnečno. Denná teplota bude od 14 do 18 stupňov, pri slnečnej oblohe teplejšie. Pri hmle, či nízkej oblačnosti sa postupne môže objaviť aj slabé mrholenie.

Chcete mať stále najaktuálnejšie informácie o počasí? Stiahnite si NAJLEPŠIE POČASIE do vášho iPhonu.

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy