Polojasno
14°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Podvodníci zneužívajú Kiskove meno
Zdielať na

Podvodníci zneužívajú Kiskove meno

NITRA / Podvodníci, ktorí okrádajú dôchodcov, vymýšľajú stále nové a nové finty. Najnovšie zneužívajú meno slovenského prezidenta. Tvrdia, že sám Andrej Kiska ľuďom posiela zdravotný matrac a peniaze k Vianociam. Osemdesiatosemročný starček z Čiernych Kľačian a osemdesiatštyriročná babička z Golianova takto prišli o celoživotné úspory.

"Mám komu dať a takto taká sviňa príde a okradne. Veď som to videla v televízii, že čo robia a takto som naletela,"  tvrdí okradnutá Mária. Drzá zlodejka osemdesiaosemročného pána prekvapila vo chvíli, keď bol doma sám, vošla do domu bez toho, aby zazvonila, prekvapila ho v kúpeľni.

Matrac treba vyskúšať

"Že pán prezident nám posiela pomoc," opisuje Ernest. Konkrétne malo ísť o masážny matrac, k tomu vraj Ernest dostane aj bonus 250 eur. "Reku dajte mi pokoj, ja už viem, že po domoch chodia takí podvodníci, a ona čo si to dovoľujete povedať podvodníci, to vám posiela pán prezident," opisuje situáciu Ernest.

Žena tvrdila, že nemá drobné a potrebuje vydať. Pozorne sledovala odkiaľ starček vyťahuje peniaze. Aby ich mohla ukradnúť, dôchodcovi navrhla, nech matrac vyskúša.

Chcela ju vyhodiť

"Ja tam ležím a ona za ten čas, čo boli dvere otvorené, vybrala všetky peniaze. Šesťsto eur, čo sme dostali dôchodok, ten bol extra a ešte 300, čo sme mali," opisuje Ernest.

O hodinu už podľa opisu, tá istá žena úradovala aj v Golianove u pani Márii. Aj u dobráckej babičky sa odohral rovnaký scenár. Pani Mária si ale všimla, že zlodejka lašuje na mieste, kde mala peniaze. Chcela ju preto z domu vyhodiť.

"Položila ten matrac a hovorí, aby som si ľahla a ja hovorím, ja si neľahnem," opisuje Mária. Ostatné peniaze mala starenka vo vrecku, tie jej zlodejka jednoducho vytrhla a zmizla.

Obaja oklamaní teraz nevedia, z čoho budú žiť do ďalšieho mesiaca, kedy dostanú dôchodky. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy