Zatiahnuté
25°
Bratislava
Zina
21.5.2024
Sabina (11) pri telocviku takmer prišla o oko
Zdielať na

Sabina (11) pri telocviku takmer prišla o oko

SNINA / Jedenásťročná Sabinka zo Sniny takmer prišla o oko počas telesnej výchovy. Školáčke sa pod očné viečko zapichla pružina z trampolíny, ktorú niekto zavesil na sieť v bránke. Telocvikárka aj triedna učiteľka žiačku rýchlo previezli do nemocnice.

Šiestačka takmer prišla o oko počas telesnej výchovy. V sieti na bránke si totiž nevšimla visiacu pružinu. "Mali pocit, ako keby tam bola napichnutá," opisuje riaditeľ školy Eudard Štofík.

Pružina v oku

"Ona sa nepamätá, ona taká bola prestrašená," hovorí stará mama dievčatka. Na hodine telocviku hrali šiestaci vybíjanú. Sabine sa však lopta odkotúľala z ihriska k bránke. Posledné, na čo si dievča pamätá je to, že sa pre ňu sklonilo.

Podľa slov riaditeľa školy nasledovali minúty hrôzy - vyzeralo to tak, že pružina sa dieťaťu do oka zapichla. Nikto si nevie vysvetliť, ako sa jej dostala pod viečko. "Tá pružina je oblá, že nie je priamo hrot, zhodou okolností jej to presne zachytilo viečko," dodáva riaditeľ.

Školu neobviňujú

Podľa riaditeľa školy sa mohla pružina používaním trampolíny uvoľniť a spadnúť na zem, kde ju našiel pravdepodobne niekto zo žiakov. "Školský zákon hovorí o tom, že školy sú pri výchove a vzdelávaní povinné zaistiť bezpečnosť a ochranu zdravia žiakov a zároveň im poskytnúť také informácie, aby aj sami vedeli, ako sa majú napríklad v telocvični pri telesnej výchove správať," informuje hovorkyňa ministerstva školstva Beáta Ksenzsighová Dupaľová.

Rodičia zranenej žiačky učiteľov neobviňujú. Podľa nich išlo o nešťastnú náhodu. Triedna učiteľka a telocvikárka previezli školáčku do očnej ambulancie.

"Škola je podľa štatistík druhým najčastejším miestom, kde deti prichádzajú k úrazom a čo sa týka vyučovacích hodín, tak sú to práve hodiny telesnej výchovy," dodáva hovorkyňa. Šiestačka zostáva v domácom liečení. Až na sledujúce dni ukážu, či oko bude mať v poriadku.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy