Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Vymenené zámky aj intrigy. To je SDKÚ-DS práve teraz
Zdielať na

Vymenené zámky aj intrigy. To je SDKÚ-DS práve teraz

BRATISLAVA / Dnešné konania Ondreja Mateja, ktorý si zvolal tlačovú besedu, považuje predseda SDKÚ-DS Pavol Frešo za jeho predkongresové intrigy. Ako povedal Frešo, tlačové konferencie zvoláva SDKÚ-DS cez tlačové oddelenie. O tom, aké tlačové besedy budú, rozhoduje podľa Freša on. Ondrej Matej o zvolanie tlačovej konferencie podľa Freša tlačové oddelenie nepožiadal.

Matej však pre agentúru SITA povedal, že šéfku tlačového oddelenia Janu Zvončekovú kontaktoval viackrát včera aj dnes. Zvončeková mu však nedvíhala telefón. "Ako sa mám domáhať tlačovej konferencie, keď šéfka tlačového nedvíha,“ povedal.

Podstata: vlastný názor

Podstata je však podľa Mateja v tom, že si dovolí ponúknuť vlastný názor, že ponúka alternatívu. "Ja som bojoval proti mečiarizmu, obetoval som rodinu. Venoval som čas a peniaze strane. Koľko ľudí chce Frešo ešte vyštvať zo strany? Všetci odchádzajú. Koľko ľudí má odísť, aby si udržal stoličku,“ povedal s tým, že dnes išiel do sídla strany, ktorú považuje za svoje dieťa.

Vymenené zámky

Dnu sa však nedostal, pretože na dverách boli vymenené zámky "Nech Frešo vysvetlí, čo urobil. My sme demokratická strana? Ja sa nevyjadrujem o vnútorných problémoch do médií ako Martin Fedor,“ konštatoval.

Matej sa cíti vyhodený z vlastnej strany. Podľa neho predseda nezvolal stranícke prezídium od 5. júna. "Čo mám napísať prosiaci list veľkému predsedovi? Stalin taký nebol. Fedor môže mať tlačovku, on je viac ako ja? O čo ide Fedorovi? Tvrdí, že odchádza, potom neodchádza. Chce byť predseda, nechce byť predseda, teraz chce byť líder. Hanbím sa, že máme v názve Demokratická strana,“ dodal.

Podľa hovorkyne SDKÚ-DS Jany Zvončekovej, ktorá vedie aj stranícke tlačové oddelenie, je zarážajúce, že vysoký funkcionár v strane Ondrej Matej klame.

"Nie je pravda, že mi včera (v stredu, pozn.red) niekoľkokrát volal. Včera som sa s ním stretla na niekoľkohodinovom regionálnom predsedníctve v Trenčíne, kde ma vôbec neoslovil, ani mi nenapísal SMS, ani mi nevolal. Pán Matej mi volal až dnes ráno, krátko pred už zvolanou tlačovou konferenciou, o ktorej tlačové oddelenie vôbec neinformoval. Nemohla som mu v tom čase zodvihnúť, lebo som bola na stretnutí v Národnej rade SR,“ povedala Zvončeková dnes pre agentúru SITA.

Predseda poslaneckého klubu SDKÚ-DS Ľudovít Kaník povedal, že keď Matej nemal kľúče, mal zazvoniť. "Ja tiež nemám kľúče od straníckej centrály, ani od parlamentu. Všade sa dostanem,“ povedal.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy