Oblačno
23°
Bratislava
Lea
29.4.2024
SDKÚ-DS hľadá šéfa, stranu chcú zachrániť viacerí kandidáti
Zdielať na

SDKÚ-DS hľadá šéfa, stranu chcú zachrániť viacerí kandidáti

BRATISLAVA / Popularita strany SKDÚ-DS síce klesá, no úradujúci líder Pavol Frešo dôvod na odchod nevidí. Jeho straníci majú iný názor. Čím viac sa blíži termín mimoriadneho straníckeho snemu, tým viac pribúda záujemcov o funkciu šéfa strany.

SDKÚ-DS zažilo v ostatných mesiacov vnútorné zemetrasenie. Odišli viacerí poslanci, neskôr zakladateľ a dlhoročný podpredseda, čo strane na preferenciách nepridalo.

"Strana dnes funguje zle. Nerobíme dobre politiku, je zle riadená alebo skoro vôbec neriadená našim predsedom," konštatuje podpredseda Viliam Novotný.

"Ja viem, aké chyby som urobil pri vedení tejto strany, ale viem aj, ktorí funkcionári tieto chyby urobili," obhajuje sa Pavol Frešo.

Nevzdáva sa

Novotný spolu so svojim tímom nominoval bývalého poslanca i pokladníka strany Ondreja Mateja.

"Nepoznám nikoho, kto by sa chcel nečinne prizerať, ako mu jeho dieťa chradne priamo pred očami," povedal k svojej nominácii Matej.

S kandidátom prišiel i tím Pavla Freša. "Volebným lídrom pre rok 2016 má byť Martin Fedor. Ja na volebného lídra kandidovať nebudem," vyhlásil.

Získať Frešovu stoličku sa pokúsi i mladík z Malaciek. Odvolanie súčasného šéfa strany môže na mimoriadnom sneme navrhnúť aj niekto ďalší.

Frešo svojmu nástupcovi však nič neuľahčí. "Nemienim sa tohto postu vzdať. Keď má niekto pocit, že to vie robiť lepšie, nech sa páči, nech dá návrh na moje odvolanie," uviedol Frešo.

Pozrite si, aké majú názory politológovia na vývoj strany:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy