Polojasno
12°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Postihnutému chlapcovi (8) ukradli zlodeji auto
Zdielať na

Postihnutému chlapcovi (8) ukradli zlodeji auto

KOŠICE / Zlodeji ukradli auto ťažko postihnutému chlapcovi. Bez neho sa Richard nedostane do školy, nemocnice či na rehabilitáciu.

Bolo zreteľne označené, že ho využívajú na prevoz dieťaťa s postihnutím. "Vpredu som mala kartičku, parkovací preukaz s jeho fotkou," opisuje matka. "Polícia v tejto súvislosti vedie trestné stíhanie pre prečin krádeže," informuje hovorkyňa policajného zboru Jana Mesárová.

Kamerový systém

"Neželám im nič zlé, ale toto sa postihnutým a obzvlášť malým deťom nerobí," tvrdí matka postihnutého chlapca. Bol začiatok augusta, z košického sídliska Ťahanovce zmizlo auto.

Na ukradnuté auto, ktorým prevážali aj postihnutého Richarda, prispel štát. Policajní vyšetrovatelia ale disponujú dôkazom. "Kamerový záznam. Na prípade intenzívne pracujú príslušníci kriminálnej polície," dodáva Mesárová. Richardovi rodičia si museli požičať peniaze, aby si čím skôr zadovážili nové.

Škola, rehabilitácie

Bez neho totiž s chlapcovým 90 percentným postihnutím, nedokázali existovať. "Nedá sa to, v meste má školu, rehabilitácie," vymenováva Richardova matka. Zlodeji by mali nielen v tomto prípade pamätať na príslovie Za zlé, dobré nečakaj.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy