Skoro jasno
12°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Učitelia sú zúfalí. Neučia, len sedia v zborovni
Zdielať na

Učitelia sú zúfalí. Neučia, len sedia v zborovni

HUMENNÉ / Namiesto vyučovania v triedach sedia humennskí stredoškolskí pedagógovia zatvorení v zborovni. Zo školy, kde doteraz pracovali, ich totiž prepustili. Na novú školu nastúpili vo výpovednej lehote. Teraz musia chodiť každé ráno do školy, aj napriek tomu, že tam pre nich žiadnu prácu nemajú.

Počas pracovnej doby nebudú učiť ,ale sedieť v zborovni. Takto dopadlo niekoľko pedagógov zo strednej školy v Humennom.

Traja prepustení učitelia pracovali v školstve dvadsať rokov. Situáciu, do ktorej sa nie vlastnou vinou dostali vnímajú ako veľkú krivdu. 

"Zatiaľ sú v zborovni. Sú v takej pracovnej pohotovosti, dalo by sa povedať," vysvetlil riaditeľ strednej odbornej školy technickej v Humennom.

Strednú školu chemickú a potravinársku, na ktorej títo pedagógovia doteraz vyučovali, zrušili. Žiakov a učiteľov preložili na strednú odbornú školu technickú. Pre štyroch nepedagogických zamestnancov prácu našli, trom pedagógom sa ale neušla.

"Problémy sú pri prevode zamestnancov. Pán riaditeľ strednej priemyselnej chemickej a potravinárskej školy dal výpovede neskôr,"
objasnil riaditeľ SOŠT.

Platia ich, aj keď nepracujú

To znamená, že časť učiteľov nastúpila na novú školu vo výpovednej lehote. Práca pre nich nie je a preto podľa ich slov musia sedieť od rána do pol štvrtej popoludnia v zborovni. Vedenie školy im musí nájsť náhradnú prácu primeranú vzdelaniu.

Učitelia sú v škole pre to, keby náhodou niekto vypadol alebo robia náhradnú prácu, ako napríklad dozor nad žiakmi.

Traja prepustení pedagógovia budú musieť chodiť do práce ešte do konca októbra. Aj pre riaditeľa je to záťaž, keďže učiteľov aj tak musí platiť.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy