Oblačno
19°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Revolúcia na školách: Obávaní učitelia zmenili stratégiu!
Zdielať na

Revolúcia na školách: Obávaní učitelia zmenili stratégiu!

Zdroj: noviny.sk

BRATISLAVA / Sú na každej škole. Nekompromisní učitelia, ktorí vás pri tabuli vyžmýkajú do poslednej kvapky. Učitelia, ktorí známkujú prísne a nemajú zľutovanie. Učitelia, ktorých sa boja aj školní inšpektori. Drsniaci za učiteľským stolom však menia svoje spôsoby. <!-- (c) 2000-2014 Gemius SA version 2.0 Impressions: campaign: Mondelez - Milka Big Taste, placement: /joj/noviny pr CAMP.START-CAMP.END, creative: pr --> <script language="javascript1.2" type="text/javascript"> //<![CDATA[ _gde_zerkikelef = new Image(1,1); _gde_zerkikelef.src='http://gdesk.hit.gemius.pl/_'+(new Date()).getTime()+'/redot.gif?id=.R2b6_uoyG75HpVWHqHduMV27_YZsyc_EojZy2AJtjT.i7/fastid=crdacecfhnxohdaqswrvlxhgfbjp/stparam=zerkikelef'; if (typeof(_gde_inscreen_dwell) == 'undefined') _gde_inscreen_dwell={}; _gde_inscreen_dwell['_gde_isndwl_wfirlxnpda']='http://gdesk.hit.gemius.pl/_[TIMESTAMP]/redot.gif?id=.R2b6_uoyG75HpVWHqHduMV27_YZsyc_EojZy2AJtjT.i7/stparam=wfirlxnpda'; document.write('<i style="display: none !important; visibility: hidden !important" id="_gde_isndwl_wfirlxnpda"><\/i>'); document.write('<scr'+'ipt language="javascript1.2" type="text/javascript" src="http://gdesk.hit.gemius.pl/gdeinscreen.js"><\/scr'+'ipt>'); //]]> </script>

Ešte v júni to na slovenských školách vyzeralo beznádejne. Výsledky plošnej študentskej ankety s názvom „Tešíme sa do školy?“ hovorili o narastajúcich obavách z vyučujúcich. Dôvody boli rôzne. Od stále stúpajúcich nárokov, cez prísne hodnotenie či chladné a odmerané správanie sa pri skúšaní. Niektorí učitelia jednoducho nemali zľutovanie a snaha o pochopenie študentov im nič nehovorila. V týchto „zručnostiach“ vraj mimoriadne vynikali vyučujúcí matematiky, fyziky, chémie a slovenského jazyka.

"Museli sme si priznať, že existujú hodiny, na ktoré si žiaci pravidelne zháňali ospravedlnenky,“ prezradil jeden nemenovaný člen Komisie pre výuku a dochádzku. Paleta výhovoriek sa neustále rozširovala a po zverejnení výsledkov šetrenia začala atmosféra hustnúť aj v zborovniach, kde o výsledkoch ankety búrlivo debatovali zaskočení učitelia.

"Môžete síce namietať, že dnešná mládež je rozmaznaná a nič nevydrží, avšak faktom zostáva, že keď sa človek do školy teší a má uvoľnenú náladu, ľahšie sa učí,“ vraví k fenoménu psychológ Milan Poškolák.

So začiatkom nového školského roka však prišla radikálna zmena, ktorú nikto nečakal. Najdrsnejší učitelia sa začali k žiakom správať mierumilovne. Ich srdečnosť doslova nemala hranice. Inokedy obávaní učitelia sú teraz samý úsmev, pre žiakov vymýšľajú zábavné hodiny a celkovo sú oveľa príjemnejší. Pôvodne si všetci mysleli, že ide o blahodárny vplyv letného počasia. Pravda je však niekde inde. Tajným kľúčom do neoblomných sŕdc prísnych vyučujúcich sa stali veľké čokolády Milka, ktoré zjemnia aj najväčších drsniakov. Žiaci začali veľké Milky nosiť do školy a ponúkali ich učiteľom pri vyučovaní. Odolá málokto. Jemné zmeny k lepšiemu vraj prichádzajú už po jednom dieliku.

Tento článok je samozrejme vymyslený. Až na jednu vec: Magický účinok veľkých čokolád môžete vyskúšať vďaka aplikácii Prebuď v drsniakovi jemnosť, ktorú pre vás na svojich facebookových stránkach pripravila značka Milka. Stačí nominovať svojho drsniaka a môžete vyhrať čokoládový balík pre obidvoch!

noviny.sk

Najčítanejšie správy