Zatiahnuté
21°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Trnavská arcidiecéza má na krku ďalšiu kauzu
Zdielať na

Trnavská arcidiecéza má na krku ďalšiu kauzu

TRNAVA / Trnavská arcidiecéza, ktorou otriasol už nejeden škandál, má na sa zmieta a ďalších problémoch. Tentokrát ide o pozemkový spor mníchov. Rád svätého Benedikta, ktorý sídli v Komárne, je presvedčený, že arcidiecéza okradla.

Diecéza na základe rozhodnutia Svätej Stolice vykonala právoplatný zápis majetku. Ten patrí Rímskokatolíckej cirkvi v Trnave.

Ide o pozemky, ktoré historicky patrili rádu Benediktínov. Boli im navrátené po revolúcii v roku 1989. Na katastri v Komárne ich bez problémov prepísali na arcidiecézu.

Obvinenia odmieta

Rád svätého Benedikta so sídlom v Komárne je v rámci katolíckej cirkvi, ale to neznamená, že môžu siahať na ich majetok. Rehoľný majetok nie je diecézny majetok.

Arcidiecéza zverejnila na svojej webovej stránke stanovisko, žiadne ďalšie informácie nie sú známe.

Trnavská arcidiecéza odmieta obvinenia, ktoré boli proti nej vznesené anonymne niekým, kto sa vydáva za najvyšších rehoľných predstavených Rádu svätého Benedikta so sídlom v Komárne.

Pozrite si priloženú reportáž:

Trnavská arcidiecéza vníma útok ako provokáciu hnanú osobnými záujmami istých osôb, ktoré boli odstavené od spravovania cirkevných majetkov.

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy