Skoro jasno
18°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Čakajú nás chladné dni, ráno sa objavia i hmly
Zdielať na

Čakajú nás chladné dni, ráno sa objavia i hmly

Zdroj: ISIFA

SLOVENSKO / Studený vzduch zo severných zemepisných šírok už častejšie preniká na naše územie a prináša ochladenie, prehánky a studený severný vietor.

V sobotu ráno sme sa prebudili do chladného dňa. "Studený front bude riadiť a ovplyvňovať naše počasie,"  hovorí meteorologička Najlepšieho počasia Miriam Jarošová. 

SATELITNÉ ZÁBERY AKTUÁLNEHO VÝVINU POČASIA NÁJDETE TU.

"Sobota bude polooblačná až oblačná. Na severe a východe prechodne až s veľkou oblačnosťou a početnými prehánkami," dodáva Miriam Jarošová.

Teplota sa vyšplhá na 17 až 21 stupňov. Na juhu západného, stredného a východného Slovenska bude teplejšie, do 26 stupňov. Vietor od severu a ž severozápadu do 25, prechodne na západe aj nárazy okolo 40 km/h.

Studená nedeľa

"Nedeľa bude slnečnejšia, zväčša polooblačná, ale v hornatých častiach Slovenska sa vyskytnú ojedinele i prehánky," dodáva Miriam Jarošová.

Do rána sa ochladí na 12 až 5 stupňov. Objavia sa už i ranné hmly. Cez deň sa vzduch prehreje na 19 až 26°C. Vietor sa nezmení, do 25 km/h.

Začiatok budúceho týždňa

Na začiatku budúceho týždňa bude slnečno. Z rána sa ojedinele vyskytnú hmly. Teploty sa budú pohybovať v rozmedzí 13 až 6 stupňov. 

Dni budú teplejšie ako tie víkendové. Teploty sa vyšplhajú na 20 až 28 stupňov.

"V stredu prenikne na naše územie ďalší front, ktorý prinesie zväčšenie oblačnosti, početné prehánky a ojedinele i búrky," hovorí Miriam Jarošová. Teploty sa budú pohybovať na 18 až 23 stupňov Celzia.

Chcete mať stále najaktuálnejšie informácie o počasí? Stiahnite si NAJLEPŠIE POČASIE do vášho iPhonu.

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy