Zatiahnuté
21°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Počasie v Chorvátsku nie je vôbec letné
Zdielať na

Počasie v Chorvátsku nie je vôbec letné

BRATISLAVA / Približne 600 tisíc Slovákov pravidelne dovolenkuje v Chorvátsku. Lenže tento rok mnohých počasie príliš nepotešilo. Dážď, studená voda, prázdne pláže - nuž takúto zlú sezónu nemali v Chorvátsku už dávno.

Do redakcie nám prichádzajú fotografie a videá slovenských dovolenkárov, ktorí mali prevažne šťastie na upršané počasie. Takto sa pred dvomi dňami schyľovalo k búrke v Zadare:

"V Zadare sa za 5 minút strhla búrka, popadali stromy na odparkované autá. Ľudia utekali z mesta von," povedal dovolenkár Peter. Dovolenkári pre nepriaznivé počasie preto opúšťali Chorvátsko predčasne.

Dážď na severe

"Nebolo toľko turistov, nebol taký záujem sa zabávať a oddychovať, čiže nebola ani možnosť hlavne pre tých zlodejov na plážach," informuje slovenský policajt v Chorvátsku Ján Jacko.

Podľa meteorológa predpoveď na najbližších pár dní pre túto destináciu neznie o veľa príjemnejšie. Viac upršané ale budú iba severné oblasti Chorvátska.

TV JOJ

"Už v pondelok bude pršať, v utorok lepšie. V stredu bude opäť pršať," hovorí meteorológ Peter Jurčovič. O horúčavách sa teda hovoriť nedá. Voda na kúpanie bude dosahovať v priemere 24 stupňov. Teploty nad 30 stupňov Celzia by mali počas budúceho týždňa prísť hlavne do južnejších častí polostrova.

Podľa asociácie cestovných kancelárii v takýchto prípadoch jednoducho môžete zmeniť termín dovolenky, ale nebude to zadarmo. "Od 10€ až po reálne náklady, ktoré môže dosiahnuť zmena dohodnutých služieb," tvrdí Michal Jambrich zo slovenskej asociácie cestovných kancelárií.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy