Jasno
18°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Počasie na víkend. Bude teplo, dusno, ale aj zaprší
Zdielať na

Počasie na víkend. Bude teplo, dusno, ale aj zaprší

SLOVENSKO / Aj naďalej sme v teplom, ale vlhkom vzduchu, ktorý sa vyznačuje najmä v popoludňajších hodinách tvorbou mohutnej oblačnosti a prehánok a búrok. Rovnako to bolo aj v piatok, kde najmä na západe krajiny boli opäť zrážkové úhrny nad 25 milimetrov.

Víkendové dni ponúknu aj slnko, aj oblačnosť aj dážď. Bude to taká zmes letného prázdninového počasia, ktoré je typické pre naše územie.

"Sobota bude polooblačná, popoludní až oblačná a najmä v západnej polovici sa popoludní dajú očakávať prehánky a búrky. Bude teplo, od 25 do 32 °C. Vietor len slabý, pri búrkach prechodne zosilnie," informuje meteorologička Najlepšieho počasia Miriam Jarošová.

SATELITNÉ ZÁBERY AKTUÁLNEHO VÝVINU POČASIA NÁJDETE TU.

Studený front

Nedeľa začne podobne. Zrána málo oblakov, lokálne sa môžu v nižších polohách objaviť hmly. Cez deň pribudne oblakov od západu a tu sa aj objavia prehánky, búrky.  Teplota od 24 do 30, na východe až do 33 °C.  

"Pribúdanie oblakov súvisí so studeným frontom od západu, ktorý na začiatku budúceho týždňa bude ovplyvňovať naše počasie. Prvé dni budú oblačné až zamračené s početnými prehánkami a búrkami, lokálne aj výdatnými. Zostane však teplo a dusno, maximálna teplota od 22 do 28 °C," pokračuje Jarošová.

August

Prázdniny už majú mesiac za sebou. Aký bol ? Myslím z meteorologického hľadiska. Môže sa vám zdať, že bol chladný, vlhký, jednoducho povedané - o ničom. Nie je to však pravda. Júl bol z dlhodobého klimatického pohľadu teplotne nadpriemerný.

Najvyššia teplota v Hurbanove bola 34.1 °C, výrazné vlny tepla sme nezaznamenali.  Bol však vlhký mesiac, kde spadlo viac zrážok ako priemer pre júl.

Uvidíme, čo prinesie august. Zatiaľ to vyzerá , podľa klimatického výhľadu, opäť na nadpriemerne teplý mesiac.

Chcete mať stále najaktuálnejšie informácie o počasí? Stiahnite si NAJLEPŠIE POČASIE do vášho iPhonu.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy