Polojasno
14°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Silné búrky spôsobili na západe škody za tisíce
Zdielať na

Silné búrky spôsobili na západe škody za tisíce

BRATISLAVA / Silné búrky v stredu úradovali na západe. Hasiči vyrážali k popadaným stromom a odčerpávali vodu zo zaplavených pivníc nie len v hlavnom meste, ale aj v okresoch Senec a Pezinok. Najhoršie dopadli obce Hamuliakovo a Kalinkovo, kde domy zaplavila voda z kanalizácie. Obrovský príval dažďovej vody nestíhala poberať.

Takú veľkú búrku si obyvatelia Hamuliakova nepamätajú posledných desať rokov. Voda zaplavila nielen ich obec, ale aj Kalinkovo či Dunajskú Lužnú.

Prívalová voda

Prívalová voda okamžite zasiahla desiatky domov. Podľa svedkov z kanalizačných uzáverov miestami striekala do výšky asi pol metra.

Tak ako voda rýchlo prišla, rýchlo aj ustúpila. V okolí Dunajskej Lužnej a Hamuliakova zasahovali desiatky hasičov a dobrovoľníkov, ako aj záchranárov z komplexnej záchrannej služby.     

Západ zasiahli silné búrky, pozrite si reportáž:

Viaceré ulice zostali po búrke na niekoľko hodín bez elektriny. Škody ešte nie sú vyčíslené, no budú sa pohybovať minimálne v desiatkach tisíc eur. Hasiči a záchranári odčerpávali vodu dlhé hodiny po búrke.

Blesky a popadané strechy

Počasie pustošilo aj Slovenský Grob. Obyvatelia hovoria o vzdušnom víre, ktorý im v priebehu niekoľkých sekúnd zničil strechy na domoch. Podľa predbežných zistení veterná smršť zničila na minimálne piatich domoch strechy.

TV JOJ

Vzhľadom k stále nepriaznivému vývoju počasia sa obyvatelia obce museli hneď pustiť do opravy. Od noci odstraňovali rozbité škridlice, poláme stromy a konáre. Presné škody ešte nie sú vyčíslené. V tomto prípade našťastie nebol nikto zranený.

Pozrite si reportáž zo spustošených oblastí:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy