Jasno
22°
Bratislava
Anastázia
30.4.2024
Hazardér príde o zamestnanie
Zdielať na

Hazardér príde o zamestnanie

HUMENNÉ / Arogantný mladý šofér, ktorého divoká jazda ohrozovala chodcov aj ostatných vodičov, zrejme príde o prácu. Šéf firmy, kde pracuje, sa totiž vyjadril veľmi tvrdo. Podľa neho ide o hrubé zlyhanie jednotlivca. Luxusné auto mu zverili preto, aby na ňom šíril dobré meno firmy. Mladík sa im o reklamu postaral, video jeho besnenia na ceste si pozreli tisícky rozhorčených ľudí.

Auto sa v spoločnosti, kde mladý muž pracuje, využíva ako firemný benefit pre  spolupracovníkov. Tí sa musia riadiť daným kódexom a okrem iného dodržiavať pravidlá cestnej premávky.

"Je potrebné si uvedomiť, že vozidlo je marketingový nástroj, a preto by mal vodič slušným správaním za volantom šíriť dobré meno spoločnosti," informuje riaditeľ firmy.

Externý spolupracovník

Zdesený chodec však vie o vodičovom slušnom správaní svoje, keď v obrovskej rýchlosti popri ňom auto preletelo, stál pri zvodidlách. "Absolútne som nezareagoval. To bola rýchlosť," povedal svedok Štefan. Štefan navyše  vôbec netušil, že sa na zábere vo videu objavil.

Dvadsaťdvaročný vodič podľa našich zistené pracuje pre istú súkromnú spoločnosť. "Vami spomínaná osoba je u nás evidovaná ako externý spolupracovník. Ako spoločnosť sa samozrejme dištancujeme od konania, aké bolo zobrazené na spomínanom videu," dodáva riaditeľ.

Rozviazanie spolupráce

Polícia už v tomto prípade začala trestné stíhanie vo veci všeobecné ohrozenie. "V prípade preukázania skutočnosti, že osoba na videu je našim externým spolupracovníkom, okamžite s ním rozviažeme spoluprácu. Každopádne ide o hrubé zlyhanie jednotlivca," pokračuje riaditeľ.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy