Polojasno
19°
Bratislava
Anastázia
30.4.2024
Fico kontroloval poľnohospodárov, sú nespokojní s daňami
Zdielať na

Fico kontroloval poľnohospodárov, sú nespokojní s daňami

HURBANOVO / Premiér Robert Fico si to vo štvrtok namieril na juh Slovenska. Bol sa pozrieť na žatvu a zaspomínal si na svoje detstvo, keď si zo slamy stavali bunkre a bludiská. OD družstevníkov chcel vedieť či sú spokojní s ministrom pôdohospodárstva a prezradil, že pije výlučne mlieko z mliekomatu.

"Predovšetkým chcem poďakovať za milé privítanie aj za možnosť zorganizovať tento výjazd," povedal na úvod Fico.

Fico chcel v Hurbanove (okr. Komárno) zistiť stav žatevných prác aj situáciu v poľnohospodárstve. "Odmietam ironické poznámky na adresu poľnohospodárstva. Kto ironizuje, nech si sadne na traktor. Nech pochopí, o čom to je," tvrdí Fico.

Likvidačné dane

Okrem úrody, ktorá bude zdá sa lepšia ako vlani, družstevníci hovorili aj o likvidačných daniach za užívanie pôdy. "Je už pripravený návrh. Je veľmi rozumný, stropuje určitým spôsobom maximum daní, " prezradil minister pôdohospodárstva Ľubomír Jahnátek.

Aj napriek tomu, že sa premiér, ako povedal, nepasuje za experta na  poľnohospodárstvo, jeho znalosti boli nesporné. "To by bolo zlé, keby som nerozoznal pšenicu, jačmeň a ďalšie veci. Ja som chalan z dediny, takže takže najelementárnejšie veci určite poznám, ale hlavne viem, že krava nie je fialová," uviedol Fico.

Mlieko z automatu

Dokonca nám prezradil, že je prívržencom najvyššej kvality zo Slovenska aj v praxi. "Ja sám pijem len mlieko z týchto automatov. Keď si to do tej sklenenej fľaše dáte a necháte to 5 hodín v chladničke, tak tam máte hore smotanu na tom, to je mlieko," prezradil Fico.

Premiérsko-ministerská návšteva skončila zhruba po hodine, keďže má v piatok pršať, poľnohospodári sa rozhodli radšej rýchlo pracovať. "Začali sme už ráno a kosíme až do večera," hovorí Mikuláš Balogh z poľnohospodárstva v Sokolciach.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy