Jasno
24°
Bratislava
Anastázia
30.4.2024
Poslanci riešili stáčanie kilometrov aj pracovné nedele
Zdielať na

Poslanci riešili stáčanie kilometrov aj pracovné nedele

BRATISLAVA / Pretáčanie kilometrov sa vrátilo do parlamentu. Poslanci z KDH chcú, aby sa to stalo trestným činom. Okrem toho ale riešili aj to, aby sa v nedeľu nepracovalo. V parlamente sa ale ukázal aj premiér Fico, ktorého ešte stále trápi voda.

Podľa opozície sa až stotridsiatim tisícom áut ročne pretočia na Slovensku kilometre. Na tom, že by to mal trestný čin sa zhodujú všetci. Nevedia sa ale dohodnúť na výške trestu. "Je tam sadzba až do troch rokov," uviedol poslanec Alojz Zajac (KDH).

"Je rozdielm, či stočíte tisíc kilometrov alebo či stočíte stotisíc kilometrov," myslí si poslanec Ľubomír Galko.

Nedeľná práca

V parlamente sa riešila opäť aj nedeľa. KDH stále v parlamente bojuje za to, aby sa v  nedeľu na Slovensku nepracovalo. V obchode pracuje tristo tisíc ľudí, z toho väčšina sú ženy. "Sviatočný charakter nedele je chránený v mnohých členských štátoch Európskej únie," uviedol Alojz Přidal z KDH. VIAC TU.

Tu ale opäť naráža na nepochopenie. Nielen jednotliví poslanci z opozície, ale ani vládny Smer v tom nemá úplne jasno. "Budeme sa o tom ešte rozprávať, aký bude definitívny náš návrh, pretože sú tam nejaké malé výhrady k tomu," tvrdí Juraj Blanár zo Smeru.

Fico riešil vodu

V parlamente sa objavil aj premiér Róbert Fico. Prišiel kvôli vode, kvôli ktorej chce meniť ústavu a predstavil jej text. "Cez hranice Slovenskej republiky nebude možné takéto vody prepravovať ani prevážať," uviedol Fico. VIAC TU.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy