Jasno
15°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Okradli policajtov priamo v ich garáži
Zdielať na

Okradli policajtov priamo v ich garáži

ŠAMORÍN / Okradli slovenských policajtov. Verejní činitelia zväčša dozerajú na poriadok a zlodejov chytajú, tentokrát im ale lupiči prešli cez rozum. Policajti sa stali obeťou trestného činu.

"Z policajných priestorov v Šamoríne mali byť odcudzené predmety, ktoré boli zaistené z trestnej činnosti," uviedla hovorkyňa ministerstva vnútra Lucia Kirinovičová.

Neoprávnený prevoz

Policajti v Šamoríne zastavili dodávku, ktorá prevážala katalyzátory. Keďže vodič nemal oprávnenie na prevoz súčiastok, strážci zákona ich zhabali a následne uložili v priestore vedľa policajného oddelenia.

Kým tovar zaevidovali, ubehli mesiace. "Muž bol obvinený z prečinu neoprávneného nakladania s odpadmi. Prípad bol ukončený dohodou o vine a treste," ozrejmila hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trnave Mária Linkešová.

Krádež z garáže

Policajti sa z garáže, ktorú mali prenajatú a kde sa nachádzali katalyzátory, museli vysťahovať. Vtedy zistili, že počet súčiastok nesedí. "Prokurátor dal príkaz na zničenie zaistených vecí. Mali nulovú hodnotu a nejednalo sa o nebezpečný odpad," dodala Linkešová. Ak by polícia príkaz zrealizovala, na krádež by sa vôbec neprišlo.

Na podnet krajského riaditeľa polície v Trnave sa prípadom začala zaoberať inšpekcia ministerstva vnútra. Katalyzátory boli v priestoroch polície od jesene. Vziať ich mohol ktokoľvek. V prípade, ak ich odcudzil verejný činiteľ, príde o zamestnanie. "Inšpekcia začala trestné stíhanie vo veci krádeže," uzavrela Kirinovičová.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy