Zatiahnuté
17°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Nejde o netrpezlivých vodičov, priecestia sú pokazené
Zdielať na

Nejde o netrpezlivých vodičov, priecestia sú pokazené

BRATISLAVA / Správa o železničnom priecestí v Rybanoch vyvolala búrlivú diskusiu. Do redakcie sa nám ozvalo hneď niekoľko čitateľov, ktorí toto priecestie poznajú. Tvrdia, že zariadenie často pracuje poruchovo, niekedy vraj čakajú aj minúty po prejdení vlaku.

Treba spomenúť, čo natočil náš čitateľ na video. Jedenásť áut prešlo cez železničné priecestie po tom, čo boli spustené závory a blikalo červené výstražné svetlo. Dokonca aj dve cyklistky sa vydali naprieč priecestiu.

Päťdesiat nehôd

Celkovo máme na Slovensku 2 145 železničných priecestí, z toho asi polovica 1 085 je zabezpečená. Napriek tomu neustále dochádza aj k smrteľným dopravným nehodám. V roku 2011 to bolo päťdesiat nehôd o rok neskôr štyridsaťšesť. V minulom roku takto na železničných priecestiach zomrelo 10 ľudí.

Obyvatelia Rybian tvrdia, že priecestie, o ktorom sme vás pred nedávnom informovali, nie je celkom v poriadku. Odvolávajú as na to, že častokrát tam dochádza k poruche a preto nikdy neviete, koľko minút ešte po prejdení vlaku budete musieť čakať, kým sa závory zdvihnú. Tvrdia, že je tam dobrá viditeľnosť.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy