Skoro jasno
20°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Vážna nehoda na priecestí, muž (60) prišiel o nohy
Zdielať na

Vážna nehoda na priecestí, muž (60) prišiel o nohy

LEVICE / Vážna nehoda sa stala na nechránenom železničnom priecestí v Leviciach. Do osobného auta narazil osobný vlak plný ľudí. Náraz bol taký silný, že vlak vykoľajil. Jeden človek v aute zomrel, druhému museli priamo na mieste amputovať nohy.

Nehoda sa stala na železničnom priecestí bez závor len dve minúty po tom, ako vlak vyštartoval zo železničnej stanice v Leviciach a smeroval do Štúrova.

Vodič auta si pravdepodobne nevšimol svetelnú signalizáciu alebo chcel cez priecestie prejsť na poslednú chvíľu. Na koľajisko vbehol v rovnakej chvíli ako aj vlak.

"Videl som zadnú časť auta a bolo počuť veľký rachot," opísal tragický okamih jeden zo svedkov.

"Počuli sme náraz a videli prach," dopĺňa druhá svedkyňa.

Amputácia na mieste

Vlak ťahal po zrážke zakliesnené auto ešte niekoľko metrov. Náraz bol taký silný, že spôsobil vykoľajenie jedného z vozňov. Vo vnútri sedeli desiatky cestujúcich aj tri malé deti. Medzi ľuďmi vypukla panika.

"Všetci sme boli v šoku, ľudia začali plakať," hovorí svedkyňa.

Posádku z auta vytiahli až hasiči. Päťdesiatosemročný vodič bol na mieste mŕtvy. "Bolo potrebné použiť hydraulické vyslobodzovacie zariadenie," informoval riaditeľ Okresného riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Leviciach Branislav Štefanický.

O dva roky starší spolujazdec prišiel o nohy, do nemocnice ho musel previesť vrtuľník.

Vo vlaku sa nezranil nikto. Z miesta nehody cestujúcich odviezol náhradný autobus. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy