Skoro jasno
12°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Frešo zvolal mimoriadny kongres SDKÚ
Zdielať na

Frešo zvolal mimoriadny kongres SDKÚ

BRATISLAVA / SDKÚ-DS čaká mimoriadny kongres, ktorý bude riešiť personálne otázky. Predseda strany Pavol Frešo ho zvolal na 28. júna. Prezídium, ktoré sa konalo v štvrtok v noci, zobralo zvolanie kongresu na vedomie.

Členovia strany SDKÚ- DS začali rokovania o budúcnosti strany vo štvrtok večer a skončili až po dlhých piatich hodinách.

Výsledok stretnutia oznámili v piatok ráno. Predseda strany Pavol Frešo vyhlásil, že na kongrese požiadajú o dôveru čelní predstavitelia SDKÚ-DS. Spôsob, ako to urobia, predstavia na budúci týždeň. 

Podpredseda SDKÚ-DS Ivan Štefanec dostal poverenie od prezídia, aby rokoval s Mikulášom Dzurindom a Ivanom Miklošom o ich pokračovaní v práci v poslaneckom klube SDKÚ-DS. "Rokovania začnem ihneď,“ povedal Štefanec. Dzurinda s Miklošom odchod zo strany oznámili v stredu. VIAC TU. 

Dzurinda a Mikloš vystúpili z SDKÚ, s politikou nekonči. Pozrite si reportáž:

Natíska sa otázka, či strana môže ešte niekedy ožiť. "SDKÚ-DS, zvlášť s prídavkom demokratická strana, je právnym nástupcom a pokračovateľom starej demokratickej strany, ktorá tu je od povstania," ozrejmuje poslanec Ľudovít Kaník. Konca strany sa očividne nebojí nik.

Situácia okolo SDKÚ je stále nejasná, pozrite si reportáž:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy