Zatiahnuté
17°
Bratislava
Ingrida
8.5.2024
Polícia vytiahla radary na cyklistov
Zdielať na

Polícia vytiahla radary na cyklistov

KOŠICE / Metropola východu sa stala unikátom. Dopravní policajti v pešej zóne merajú rýchlosť. Vedenie mesta chce takto vyriešiť problém s príliš rýchlymi cyklistami a predísť úrazom, ktoré sa v centre plnom chodcov stávajú čoraz častejšie.

Po cyklistoch, ktorí chodia po košickej pešej zóne nesliedia len mestskí policajti, ale aj štátni s radarom. Kvôli šialeným jazdám pomedzi ľudí bolo mesto nútené prijať prísnejšie opatrenia.

Dodržiavanie predpisov

"Centrom mesta by nemala viesť cieľová rovinka Tour de France ani finiš pretekov Formule 1," hovorí primátor Košíc Richard Raši.

"Našim cieľom je nepokutovať ľudí, ale upozorňovať na to, že musia dodržiavať dopravné predpisy tak, ako všade," dodáva Raši. V centre Košíc je povolená len desaťkilometrová rýchlosť.

Priebežná kontrola

Ak si niektorí cyklisti mysleli, že ich laserový radar nezamerá, tak sa mýlili. "Požiadavka prišla od ľudí, ktorí majú reštaurácie, obchody aj od ľudí, ktorí sa s kočíkmi a deťmi voľne prechádzajú," tvrdí Raši.

Polícia chce cyklistov priebežne kontrolovať. Posvietiť si chce najmä na zásobovacie autá. Tie sa v pešej zóne centra mesta môžu pohybovať len vo vymedzenom čase. Zásobovači tam ale jazdia ako po diaľnici. "Polícia používa radary, ktorými chce namerať cyklistu aj autá," hovorí primátor Košíc.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy