Skoro jasno
11°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Čaká nás horúci piatok, víkend prinesie ochladenie
Zdielať na

Čaká nás horúci piatok, víkend prinesie ochladenie

BRATISLAVA / V piatok sa má najvyššia denná teplota vyšplhať na 29 stupňov. Meteorológovia nevylučujú, že presiahne aj 30 stupňov Celzia. Dlhší pobyt na slnku bude v poludňajších hodinách nebezpečný.

Tropická noc v Piešťanoch

Záver pracovného týždňa bude mimoriadne horúci. Vo štvrtok sme mali viac ako 29 stupňov v Hurbanove, v noci v Piešťanoch podľa operatívnych meraní zaznamenali meteorológovia tropickú noc. Ide o noc, keď teplota neklesne pod 20 stupňov. "V Piešťanoch bolo nočné minimum 20,1 stupňov," hovorí meteorologička Najlepšieho počasia Miriam Jarošová.

V piatok k nám bude vrcholiť prílev teplého vzduchu od juhu. Zároveň sa k nám od západu priblíži navlnené frontálne rozhranie. Zostane slnečno a veľmi teplo. Dnešná maximálna teplota bude v intervale 25 až 30 stupňov. Tropickú tridsiatku môžeme dnes namerať v okolí Hurbanova, Štúrova, Komárna, Dudiniec, Šiah a Veľkého Krtíša.

Pozrite si aktuálnu predpoveď z Dobrého rána:


Popoludní sa od západu začne postupne zvyšovať oblačnosť. V podvečer sa na západe krajiny môžu objaviť prehánky a búrky. Zrážky sa vyskytnú v hornatých končinách Slovenska.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy