Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Rozdiel aj 15 stupňov. Pozrite sa, čo nás čaká
Zdielať na

Rozdiel aj 15 stupňov. Pozrite sa, čo nás čaká

SLOVENSKO / Ešte minulý týždeň Slovensko sužovalo extrémne počasie sprevádzané dažďami a silným vetrom. Tento týždeň je to úplne inak. Na celom území republiky je krásne počasie. Teplotný rozdiel je aj plus 15 stupňov. Pripravte sa však na možné búrky.

Krásne slnečno

Máme pred sebou slnečný májový deň. Z krásneho počasia sa môžu tešiť aj naši susedia v Česku, Poľsku, Maďarsku aj Rakúsku.

Veľmi teplé počasie sa už niekoľko dní udržuje v Pobaltských krajinách a na juhu Fínska, kde už mali dokonca tridsať stupňov! 

Iná situácia je v západnej časti Európy, kde prúdi studený vzduch, ktorý priniesol do centrálnej časti Francúzska, Belgicka a Nemecka silné búrky sprevádzané vetrom a krúpami. Očakávame tu prehánky a búrky.

Ani na našom území sa prehánkam a búrkam nevyhneme. Pripravte sa na ne najmä vo východnej časti Slovenska. V Košiciach, Stropkove a Trebišove sa môžu objaviť búrky z tepla.

Pozrite si aktuálnu predpoveď z Dobrého rána:

Nebezpečné lúče

Štvrtok bude veľmi teplý. "Pri málooblačnej oblohe teplomer ukáže od 23 stupňov v Čadci, Trstenej či Bardejove, po 29 stupňov na juhu Podunajskej nížiny v Komárne, Štúrove či Dudinciach," hovorí moderátorka Najlepšieho počasia Miriam Jarošová. 

Biopredpoveď je priaznivá, na dvojku. Pozor na vysoký UV index až sedem! Nezabúdajte na ochranu pred silným slnkom.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy