Oblačno
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Kiska neprezradí, o čom rokoval so šéfom NATO
Zdielať na

Kiska neprezradí, o čom rokoval so šéfom NATO

Zdroj: SITA

BRATISLAVA / Novozvolený prezident Andrej Kiska sa vo štvrtok na medzinárodnej bezpečnostnej konferencii GLOBSEC stretol s generálnym tajomníkom Severoatlantickej aliancie Andersom Foghom Rasmussenom, obsah ich rozhovoru neprezradil.

Jasné a spoločné stanoviská

Kiska novinárov upozornil, že nebude poskytovať žiadne vyhlásenia. "Absolvoval som stretnutia s účastníkmi konferencie. Mal som rozhovor s generálnym tajomníkom NATO. Ešte stále máme úradujúceho prezidenta, preto nebudem dávať vyhlásenia," povedal Kiska novinárom.

Hoci Slovensko a Európska únia v poslednom čase trápila kríza, podľa Kisku musíme hovoriť o dôležitosti bezpečnosti. "EÚ by mala hovoriť jedným hlasom, mali by sme sa zjednotiť, mať jasné a spoločné stanoviská," dodal Kiska. Občanom Slovenska treba podľa neho jasne a poctivo povedať, aké máme záväzky vo vzťahu k NATO a ako ich napĺňame.

Konferencia GLOBSEC sa začala v stredu v bratislavskom hoteli Kempinski. Potrvá do piatku 16. mája. Hlavnou témou je dianie na Ukrajine ako aj vzrastajúce medzinárodné ambície ruského prezidenta Vladimira Putina.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy