Oblačno
25°
Bratislava
Hermína
6.5.2024
Príbeh zachráneného medvedíka Miša má šťastný koniec
Zdielať na

Príbeh zachráneného medvedíka Miša má šťastný koniec

BREZNO / Malý medvedík Mišo, ktorý sa zatúlal a spadol do potoka, je späť v prírode. Poľovníci ho odniesli až k brlohu jeho matky. Dvojmesačné mláďa si za krátky čas obľúbilo celé Osrblie. Zachránil ho pán Matej, ktorý macka z potoka vytiahol.

Medvedík sa takmer utopil

Malý medvedík mal veľké šťastie. Zatúlal sa od mamy a nešťastne padol do potoka. Našťastie ho tam objavil pán Matej, ktorý ho zobral do dediny, kde si ho všetci obľúbili. "Chodí za mnou ako psík. Už sa odo mňa ani na krok nepohne," povedal záchranca Matej. Dvojmesačné mláďa, ktoré sa skotúľalo zo skál do potoka, strávilo v obci dva dni. Rýchlo sa tam udomácnilo, miestni mu dali meno Mišo a zakrátko sa stal miláčikom celého Osrblia.

"Krásny bol," nadšene opísala svoje pocity obyvateľka dediny, ktorá bude ešte dlho spomínať ako Miško voňal po machu z lesa. Dokonca sa jej o medvedíkovi aj snívalo. Malého najdúcha už poľovníci odniesli do lesa. Vytipovali si lokalitu odkiaľ sa malé medvieďa zrejme zatúlalo a našli brloh, ktorý mal patriť jeho matke. Mláďa tam vypustili.

Návrat k mame

Poľovníci boli miesto už dvakrát skontrolovať. Medvieďa viac nenašli. Sú preto optimistickí, tvrdia, že sa mu určite podarilo dostať späť k matke. "Prijala ho a budú žiť ako rodina," dúfa hospodár poľovného združenia Gajdoška Ján Badinka.

Malý Mišo zaujal bielym golierikom, ktorý má na krku. Poľovníci tvrdia, že je to znak istého druhu medveďa, ktorý žije v tejto lokalite. Hoci si ho obyvatelia Osrblia veľmi obľúbili, tešia sa z jeho úspešného návratu do prírody. "Chceli sme aby sa zachránil. Keby tu zostal, nechali by sme si ho a delili by sme sa oňho," dodali susedia.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy