Zatiahnuté
11°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Je veľký rozdiel, či pôjdete voliť ráno alebo večer!
Zdielať na

Je veľký rozdiel, či pôjdete voliť ráno alebo večer!

BRATISLAVA / Dnes čaká Slovensko veľký deň. Budeme si voliť svojho nového prezidenta. Odborníci tvrdia, že je veľký rozdiel, či pôjdeme voliť ráno alebo večer. Tu je dôvod...

Voliť môžete od skorého rána

Volebné miestnosti sú pre vás otvorené už od skorého rána! "Podľa zákona volebná miestnosť musí byť otvorená od 7:00," upresnila zapisovateľka Ústrednej volebnej komisie Eva Chemlová. Plnú podporu vyjsť z postele čo najskôr máte aj u odborníkov.

"Najlepšie je keď vstaneme okolo 6 - 7, pretože zhruba 3 hodiny potrebujeme na to, aby sa náš organizmus dostal do optimálnej pohody a najlepšie myslíme," radí psychológ Karol Kleinmann.

Kedy voliť?

Povedzme si úprimne, máme len jedno srdce a treba si ho šanovať. Približne o desiatej hodine ráno by toho malo zvládnuť najviac. "Srdiečko nám dobre pumpuje krv do svalov a tým, že ju pumpuje sa nám dostane viac do mozgu a viac nám to aj páli," dodáva psychológ.

Hoci štatistický úrad neeviduje, v ktorých hodinách voliči prichádzajú k urnám najviac, z nášho malého prieskumu sa, my voliči, delíme na dve skupiny. Starší volia ráno, mladší prichádzajú poobede. POZRITE SI PRILOŽENÚ REPORTÁŽ.

Tomuto sa radšej vyhnite

Nuž a motivácií, prečo si starší pôjdu odvoliť ráno je hneď niekoľko. "Nemienim si s tým pokaziť celý deň. Čím skôr sa chcem zbaviť tejto možnosti a vybaviť to. Pôjdem na víno, potom sa pôjdem zabaviť," zdôvodňovali svoje rozhodnutie oslovení voliči.

Pokiaľ by ste však potrebovali pridať na guráži ešte pred vašou samotnou voľbou, okrsková volebná komisia vám hladinu alkoholu v krvi zisťovať nebude. Hlavne buďte slušní. "Ak volič bude svojim správaním vzbudzovať pohoršenie alebo robiť neporiadok vo volebnej komisii, predseda určite bez meškania musí zjednať nápravu. Pokiaľ by tak nevedel, privolá príslušníkov Policajného zboru, ktorí mu s tým určite pomôžu," upozorňuje Eva Chemlová.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy