Jasno
18°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Mužom hrozí za vyfotenie si nohavičiek 2 a pol roka vo väzení
Zdielať na

Mužom hrozí za vyfotenie si nohavičiek 2 a pol roka vo väzení

BRATISLAVA, MASSACHUTTES / Dámy, viete si predstaviť, že by si nejaký chlap drzo odfotil to, čo máte pod sukňou? Dve ženy z USA takúto nepríjemnú skúsenosť majú a chceli ju potiahnuť až pred súd. Žalovať chceli muža, ktorý sa snažil zachytiť fotoaparátom, čo majú pod sukňami. Súd však rozhodol, že sa nič zlé nestalo, pretože neboli úplne nahé. Mali oblečené nohavičky. Toto rozhodnutie ale po niekoľkých dňoch musel zrušiť. Hádajte prečo?

U nás nejde o trestný čin

Sukňa je obľúbené módne oblečenie nielen u žien, ale aj u mužov. Práve pánov láka najmä to, čo sa pod sukňou skrýva. Zvedavejšie pohľady rovno pod sukňu by sa však nemuseli stretnúť už s veľkým úspechom. O to viac, ak by sa páni rozhodli tento moment aj zvečniť.

"Zdá sa mi to strašne divné a muž nemá čo pozerať žene pod sukňu," myslia si ženy. Slovenské ženy sa môžu len takto posťažovať. Podľa našich zákonov nie je fotenie pod sukňou trestné.

Dva a pol roka vo väzení

"Samotné takéto odfotenie nenapĺňa znaky skutkovej podstaty podľa trestného zákona. Trestným činom by to však mohlo byť v takom prípade, ak by takéto fotky fotograf zverejnil bez súhlasu osoby, prípadne ešte s jej identifikáciou," informuje hovorkyňa ministerstva spravodlivosti Alexandra Donevová.

Po vlne protestov si však už muži pod sukňami nezafotia v štáte Massachusetts. Zákon s okamžitou platnosťou ukladá za "podsukňové" zábery maximálny trest odňatia slobody na dva a pol roka a pokutu vo výške 5 000 dolárov.

Staňte sa fanúšikom spravodajstva TV JOJ na sociálnej sieti FACEBOOK!

Súvisiace články

Najčítanejšie správy