Jasno
17°
Bratislava
Bonifác
14.5.2024
Naftový fantóm sa vrátil! Klame a okráda ľudí
Zdielať na

Naftový fantóm sa vrátil! Klame a okráda ľudí

KEŽMAROK / Pod Tatry sa pravdepodobne opäť vrátil naftový fantóm. Oslovuje najmä ľudí pracujúcich v lese a ponúka im naftu za nízku cenu. Je veľmi priateľský, odvedie záujemcu do mesta, vezme peniaze s tým, že ide po naftu a už sa nevráti.

Podozrivo lacná nafta

Podvodník prišiel do obce Ihľany v okrese Kežmarok autobusom. Podľa Pavla, šiel na istotu. O jeho podnikaní vedel všetko. "Povedal mi, že ho poslal za mnou kamarát. Pýtal sa ma, či nepotrebujem naftu. Ja si však kupujem naftu na benzínke. Ponúkol mi ju lacnejšie za 80 centov za liter," hovorí o prípade oklamaný Pavol Vojček.

Muž vysvetlil Pavlovi, že pre naftu musia ísť do popradskej nemocnice. A tak sadol Pavol s podvodníkom do svojho auta. Počas polhodinovej jazdy muž stále rozprával. Pred areálom nemocnice mu Pavol odovzdal 650 eur. "Počkal som v aute. Povedal mi, že za 20 minút pôjde za nami nákladné auto so sudmi s naftou. Po hodine čakania som už vedel, že ma podviedol," vysvetľuje oklamaný muž.

Podvodník na bezpečnostnej kamere

Starosta obce poskytol televízii JOJ kamerový záznam na ktorom je podvodník. No na záberoch ho vidieť len zdiaľky. "Je to veľké nešťastie. Verím, že sa polícii podarí vypátrať páchateľa," dúfa starosta obce Ihľany.

Toto nebol jediný prípad keď pod Tatrami úradoval "naftový fantóm". Stalo sa to aj približne štyri roky dozadu, vtedy sa ale popradským policajtom podarilo podvodníka chytiť. "V tomto prípade polícia 45-ročného muža stíhala pre trestný čin podvodu a trestný čin zanedbania povinnej výživy," uviedol hovorca Krajskej polície Prešov Daniel Džobanik.

Pomôžte s pátraním po podvodníkovi

Nový "naftový fantóm" klame veľmi podobným spôsobom ako pred rokmi Alojz. Ponúkne naftu, je veľmi milý, ide s vami na nejaké mieste, zoberie od vás peniaze s tým, že ide pre naftu a už sa nevráti. Polícia tak po podvodníkovi pátra. Nikdy cudziemu človeku nedávajte svoje peniaze a určite nedovoľte, aby s nimi odišiel.

Ak máte akékoľvek informácie alebo sa vám stalo niečo podobné, zavolajte na číslo 158.

Téme sa venuje reportérka Zuzana Pojedincová. INFORMÁCIE ONLINE TU.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy