Zatiahnuté
17°
Bratislava
Júlia, Juliana
22.5.2024
Rozhodnuté! Ema (8) a Juliett (7) z Partizánskeho ostávajú u matky
Zdielať na

Rozhodnuté! Ema (8) a Juliett (7) z Partizánskeho ostávajú u matky

PARTIZÁNSKE / Dobrá správa pre Slivkovcov! Táto rodina z Partizánskeho niekoľko mesiacov bojovala o dve dievčatá Emy a Juliett. Na základe rozhodnutia súdu si po ne prišiel do školy ich otec a chcel ich odviesť so sebou do Francúzska. Vtedy nastala panika. Zúfalí starí rodičia dievčat sa rozhodli nevzdať a urobiť všetko možné aj nemožné. A podarilo sa...

Obrátili sa aj na úrad vlády

Starí rodičia Emy a Juliett sa obrátili dokonca aj na úrad vlády aj ministerstvo spravodlivosti. Dnes si môžu konečne vydýchnuť. Potešilo ich rozhodnutie Ústavného súdu SR. "Ústavný súd prijal sťažnosť Andrei Slivkovej, ktorú prijal a odkladá vykonateľnosť uznesenia okresného súdu," hovorí advokát Ivan Pecník.

"Nie je možné to vykonať, teda odviesť ich do Francúzskej republiky," vysvetľuje právny zástupca Andrei Slivkovej Michal Luprich. Práve o uznesenie okresného aj krajského súdu sa opieral otec, keď prišiel do školy a chcel dievčatá so sebou odniesť do Francúzska. REPORTÁŽ TU.

Deti ostávajú u matky

Doteraz hrozilo, že sa táto situácia môže kedykoľvek zopakovať. Deti žili v neustálom strachu, samé odmietali chodiť aj do školy. Po incidente skončili v nemocnici. VIAC TU.

Podľa najnovšieho rozhodnutia ostávajú doma s mamou. Pani Slivková aj starí rodičia si môžu načas vydýchnuť. Veria, že ďalšie rozhodovanie ústavného súdu sa bude uberať dobrým smerom a Ema a Juliet nakoniec ostanú na Slovensku.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy