Jasno
18°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Polonahí muži dosiahli vrchol! Pozrite si kurióznu reportáž
Zdielať na

Polonahí muži dosiahli vrchol! Pozrite si kurióznu reportáž

Zdroj: tv joj

VYSOKÉ TATRY / Ján Čupa má 62 rokov, z toho dva roky sa venuje špeciálnej otužileckej turistike. Vo vetre i v mraze chodí hore bez. Do pol pása nahý šliape aj v mínus dvadsiatich stupňoch. Vystúpiť vo februári do výšky 2 300 metrov, na to treba isté odhodlanie. Pozrite si ojedinelú reportáž.

Túra hore bez

Ľudia z hrebienka vyprevádzali redaktora televízie JOJ Jozefa Kubániho a extrémneho otužilca Jána Čupu na túru na Slavkovský nos. Obaja išli však veľmi naľahko - hore bez. Ján Čupa chodí takto stroho oblečený už dva roky a dôvod je prozaický. Vadilo mu vraj prepotené oblečenie.

"Ja som bývalý baník, takže mal som dosť veľké problémy s dýchaním a pohybom. Počas dvoch rokov, ktoré chodím na turistiku po horách, mám dýchanie ako mladík," prezradil Ján Čupa.

Otužilecký rekord

Podmienky na túre sa s pribúdajúcou výškou menili. Na Slavkovskú vyhliadku sa to čo sa týka náročnosti ešte dalo zvládnuť, ale ísť na hrebeň bolo oveľa náročnejšie. Sneh bol tvrdší a vietor ostrejší, avšak na február bolo veľmi príjemné počasie. Krátku pauzy počas túry spríjemnil svojou prítomnosťou aj kamzík, ktorý si prítomnosť otužilcov- turistov veľmi nevšímal.

Pod cieľom výletu, Slavkovským štítom nos, si odvážlivci museli nasadiť na nohy mačky. Nakoniec však úspešne dorazili do cieľa a pocity boli úžasné. "Pre mňa to je veľký zážitok. Týmto výstupom som dosiahol výškový rekord v otužilosti," neskrýval nadšenie extrémny otužilec Čupa.

Pozrite si kurióznu reportáž redaktora Joža Kubániho.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy