Jasno
12°
Bratislava
Marek
25.4.2024
14-ročnému teroru v Štúrove je koniec! Hudbou proti hudbe
Zdielať na

14-ročnému teroru v Štúrove je koniec! Hudbou proti hudbe

ŠTÚROVO / 14 rokov pani Eva vraj obťažuje svoje okolie opernou áriou, ktorú v Štúrove púšťa cez nekvalitné reproduktory presne na hranici povoleného hluku od šiestej ráno do desiatej večer. Informujú o tom aj média v Maďarsku, ktoré k nám prišli tento problém svojsky vyriešiť.

Proti hudbe hudbou

"14 rokov musia strpieť nadšenie 50-tničky, ktorá obyvateľom znepríjemňovala život hlasným púšťaním operných árií, tak sme sa rozhodli priniesť jej na oplátku 600-watový reproduktor a hudbu z nášho rádia," hovorí Szilárd Horváth z maďarského rádia Music FM. 

Tá sa miešala s áriou od druhej popoludní až do štvrtej. Na ulici sa zišlo takmer dvesto ľudí, ktorí fandili tejto iniciatíve. Domáca pani však z domu nevyšla. "Videli ju, že vykukla spoza komína, a určite bola doma, pretože hneď po príchode sme namerali 74 decibelov a keď sme zavolali políciu, pretože bola prekročená povolená hladina hluku, niekto hudbu záhadne stíšil," dodáva Horváth.

Zahnali ju do kúta

"Nemyslím si, že by to nejak extra prispelo k vyriešeniu veci, podstatné je, že som podal dve trestné oznámenia, ktoré sa vyšetrujú," informuje primátor Štúrova Ján Oravecz. Napriek nervydrásajúcej hudbe nie všetci obvatelia Kossuthovej ulice sú presvedčení, že práve táto cesta je tá pravá.

"Som zvedavá, čo vymyslia ešte. Aj keď jeden psychológ napísal niečo také, že keď ju zaženiete do kúta, možno to nebude najlepší spôsob," myslí si suseda. Pouličný ples vraj nebol posledným pokusom kolegov rádia v Maďarsku. Chystajú ďalšie pokračovanie v podobe hudobného bonbónika.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy