Polojasno, dažďové prehánky
15°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Opozícia zúri, navrhla odvolanie šéfa parlamentu Pašku
Zdielať na

Opozícia zúri, navrhla odvolanie šéfa parlamentu Pašku

BRATISLAVA / V utorok sa začalo prvé rokovanie parlamentu v tomto roku. Najviac vzrušenia však nevyvolali novely zákonov, ale návrh na obmedzenia práce novinárov v Národnej rade. Tá je teraz vraj o niečo krajšia - priestory v parlamente totiž prešli úpravami za 16-tisíc eur.

Robia si zo smerákov žarty

"Pán predseda, spáchali ste bezprecedentný útok na slobodu tlače, a preto viac nemôžete byť predsedom parlamentu," myslí si poslanec Viskupič. Viskupičov návrh v hlasovaní neprešiel, keďže poslanecká väčšina Smeru podľa očakávania svojho šéfa podržala. Paška sľúbil, že všetky zmeny včas vysvetlí. 

"Samozrejme budem informovať v čase, kedy naozaj dôjde k zmenám v chode práce kancelárie," dodáva predseda Národnej rady Paška. Opoziční poslanci si aj napriek tomu robili zo smerákov žarty, že ak sa boja médií a verejnosti, nech poprosia svojho šéfa Národnej rady a ten im isto vyhovie.

Vreckový sprej pre poslancov Smeru

"V snahe poskytnúť aspoň minimálnu úroveň ochrany môžu poslanci písomne požiadať predsedu parlamentu o poskytnutie nepriestrelnej vesty a prilby špeciálnych jednotiek," tvrdí poslanec Juraj Droba.

No a podľa poslanca Krajcera sa už vraj v parlamente našiel nový špeciálny vreckový sprej pre poslancov Smeru. "Má slúžiť na ochranu pred novinármi narúšajúcimi činnosť poslancov a obťažujúcich poslancov listujúcich v obrázkových časopisoch," hovorí poslanec Daniel Krajcer.

Nie sú zamerané proti novinárom

Predseda mediálneho výboru Jarjabek to celé považuje za búrku v pohári vody a podľa neho návrh nových pravidiel rozhodne médiá obmedzovať nebude. "Sú to hlavne opatrenia bezpečnostného, poťažmo požiarno-bezpečnostného charakteru, sú to opatrenia, ktoré vôbec nie sú zamerané proti novinárom," myslí si predseda mediálneho výboru Dušan Jarjabek.

Doterajšie náklady na úpravu priestorov v parlamente už presiahli 16-tisíc eur a účinné by mali byť od 15-ho februára.

SITA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy