Oblačno
14°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Veľké sťahovanie národov, vraciate sa zo sviatkov domov?
Zdielať na

Veľké sťahovanie národov, vraciate sa zo sviatkov domov?

BRATISLAVA / Hlavné mesto sa prebúdza zo sviatočného spánku. Na nohy ho postavili stredoslováci a východniari, ktorí posledný voľný deň využili na cestu za povinnosťami, ktoré ich čakajú v Bratislave. Kolóny áut, plné vlaky a autobusy ale nečakajte.

Cestujú priebežne

Autobusová stanica v Bratislave bola prázdna, ale to len do chvíle, ako prišli cestujúci zo stredného a východného Slovenska. Tí dochádzali do Bratislavy priebežne od začiatku nového roka. Dopravca tak nemal problém s nedostatkom miesta a ani spoje posilňovať nemusel.

"Máme takmer všetky spoje z východu Slovenska vypredané, to pokračuje aj do utorka," informuje hovorkyňa dopravného podniku Eva Vozárová. Vlaky boli na tom podobne. Cestujúci zo všetkých kútov Slovenska prichádzali do Bratislavy priebežne počas celého dňa.

Popridávali vagóny

Železnice vypravili o 7 vlakov viac a ostatným popridávali desiatky vagónov. Problémy s lístkami či obsadenými sedadlami tak neboli. "Obsadené boli, keď som cestoval po Silvestri domov, ale teraz nie sú," hovorí cestujúci.

Západoslováci, ktorí dennodenne cestujú do hlavného mesta, by v utorok ráno mali počítať s plnšími vlakmi. Pre viacerých je to prvý pracovný deň. Cestujúci verejnou dopravou by si mali skontrolovať časy odchodov spojov.

Končia sa prázdniny a dopravcovia nabiehajú na klasický systém. Vrátane toho sa od prvého menili aj cestovné poriadky.

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy