Oblačno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Spravodajské slovo roka 2013 je nezamestnanosť
Zdielať na

Spravodajské slovo roka 2013 je nezamestnanosť

BRATISLAVA / Čo myslíte, môže za nezamestnanosť v eurozóne Fico, Grécko, Rómovia či korupcia alebo nedajbože šetrenie? Ak si myslíte, že sme v tejto jedinej otázke dali dokopy veci, ktoré spolu nesúvisia - mýlite sa. Použili sme v nej totiž slová, ktoré u nás v poslednom roku najviac rezonovali.

Denne spomenuté 19-krát

Spravodajským slovom roka 2013 je nezamestnanosť. "Novinári ho použili v 7 164 príspevkoch," informuje mediálny analytik Martin Gonda. Ak si toto číslo rozdelíme počtom dní v roku, zistíme, že každý deň vyšlo viac ako 19 príspevkov, ktoré slovo nezamestnanosť zahŕňali.

Politik, ktorý vládne v parlamente, ovládol aj druhé miesto v rebríčku najpoužívanejších spravodajských výrazov. "Je to Robert Fico. Ten bol vlani dokonca prvý a tiež aj v rokoch 2010 a 2009," dodáva Gonda.

Gorila sa prepadla na 34. miesto

No a keďže sa blížia prezidentské voľby, Roberta Fica asi nepostretne rovnaký osud ako ďalšie slovo, ktoré pred dvomi rokmi síce bodovalo, ale vlani sa už do rebríčka nedostalo. "Slovo Gorila sa v tomto roku dostalo len na 34. miesto," tvrdí analytik.

V top 10tke by ste okrem nezamestnanosti a Fica našli aj slová ako šetrenie, eurozóna, Grécko, korupcia, rómovia a diaľnice.

ISIFA/TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy