Skoro jasno
21°
Bratislava
Gertrúda
19.5.2024
Výpredaje lákajú nízkymi cenami. Dávajte pozor, nie vždy je to tak
Zdielať na

Výpredaje lákajú nízkymi cenami. Dávajte pozor, nie vždy je to tak

BRATISLAVA / Ak pri nakupovaní radi lovíte rôzne zľavy, práve teraz nastal správny čas. Novoročné akcie sú v plnom prúde. Do nákupného centra sa však vyberte s veľkou dávkou pokoja a trpezlivosti. Poradíme vám, ako neprepadnúť nákupnej hystérii a na aké triky obchodníkov si dať pozor.

Nakupujú ako diví

Topánky, ktoré predtým stáli 40 eur, dnes dostanete za 20, bunda zlacnená zo 70 na 50 eur, lyže namiesto 240 eur stoja 170. Spokojní sú zákazníci ale aj obchodníci.

"Ľudia nakupujú ako diví, aj u nás dostanú zľavu," hovorí predavačka. Veľké nápisy na výkladoch, ktoré lákajú na 70 percentné zľavy sú však predovšetkým šikovným ťahom, ako prilákať ľudí do obchodov.

Vyprázdňujú sklady

"Na výklade je napísané 70 percent zľava, ale v obchode je iba časť tovaru za takú cenu," informuje analytik obchodu Ľubomír Drahovský. V obchodoch môžete nájsť zlacnený tovar z predchádzajúcej, či dokonca staršej sezóny, keďže predajcovia sa snažia vyprázdniť sklady.

Aby ste nenakúpili zbytočne to, čo nepotrebujete, držte sa týchto rád. Napíšte si na lístok, čo potrebujete najviac. Nekupujte vec len pre to, lebo je v zľave. Vezmite si so sebou len určitý obnos peňazí.

Vyzbrojte sa trpezlivosťou

Porovnávajte ceny na internete. Niekdy zľavnený tovar nie je možné vymeniť, či vrátiť. Pri obchodných centrách nie je možné zaparkovať, kým nájdete voľné miesto, môže vám to trvať niekoľko minút.

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy