Jasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Rok 2014: Vďaka šikovnosti môžete mať viac ako 117 dní voľna!
Zdielať na

Rok 2014: Vďaka šikovnosti môžete mať viac ako 117 dní voľna!

BRATISLAVA / Viete si predstaviť, že by ste si zobrali 6 dní dovolenky ale v skutočnosti by ste mali voľno až celých 16 dní? Nie, nejde o žiaden podvod. Dá sa to, treba len strategicky premýšľať a zvoliť tie správne dátumy. Prečítajte si, ako si v tomto roku rozdeliť dovolenku čo najefektívnejšie.

Plánujte a relaxujte

V roku 2014 nás čaká plno voľných dní! Vrátane víkendov a sviatkov je to až 117. Ak si rafinovane naplánujete dovolenku, môže ich byť ešte viac.

Hneď v januári môžete mať za dovolenku počas 2. a 3. januára voľno až 6 dní. Špekulovať nad výhodným dovolenkovaním sa vám oplatí aj apríli. Tam za štyri dni môžete reálne dovolenkovať 10 dní. Čerpať jednodňovú dovolenku si priam pýta 2. a 9. máj. Pozrite si priloženú reportáž.

Predĺžené víkendy

Štyri dni voľna nás čakajú na prelome augusta a septembra. Ak by ste ale obetovali dovolenku na tieto štyri dni, môžete mať voľno až 10 dní. Na ďalší predĺžený víkend sa môžeme tešiť hneď o pár dní na to a ďalší príde na rad v novembri.

No a ako sa hovorí, to najlepšie na koniec! Najrafinovanejšie si totiž môžete dovolenku naplánovať práve na december. Ak si zoberiete v decembri 6 dní dovolenky, v skutočnosti si domácu vianočnú atmosféru môžete užívať až celých 16 dní!

Odpracujeme takmer 2 000 hodín

Za 18 dní vyčerpanej dovolenky môžete mať takmer trojnásobne viac voľna, teda až 50 dní. "Keď má človek dva týždne voľna, určite si oddýchne viac ako počas predĺženého víkendu. Jednoznačne by mi viac vyhovovalo viac dní voľna," myslia si oslovení Slováci.

Samozrejme najlepšie, dokonca bez akýchkoľvek špekulácií, to majú vyriešené školáci. Tých čakajú okrem dní pracovného voľna a sviatkov ešte aj prázdniny. Dovedna takmer štyri mesiace!

Pri 8 hodinovom pracovnom čase v novom roku odpracujeme 1 984 hodín. Potešujúce však je, že vrátane sviatkov budeme mať zaplatených o 104 hodín viac.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy